Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Free a Girl

Twee leden van club Rotterdam bezetten in april een hokje van 2 x 1 m in restaurant Las Palmas om daarmee aandacht te vragen voor de situatie van prostitue's in India. Uiteindelijk moeten de meisjes in staat gesteld worden een beroepsopleiding te volgen om op een meer humane manier in hun levensonderhoud te voorzien.

‘Free a Girl’ zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Gedwongen prostitutie van minderjarige is een groot probleem. Er zijn naar schatting 1,2 miljoen minderjarige kinderen slachtoffer van gedwongen prostitutie, het merendeel van deze slachtoffers is meisje en sommige zijn nog maar 6 jaar oud! Om deze vicieuze cirkel te doorbreken wil de stichting ‘Free a Girl’ een belangrijke factor initiëren die de straffeloosheid van de daders mede kan aanpakken en het probleem rond de kinderprostitutie in India. Daarnaast zijn ze ook werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Nederland, Nepal en Thailand. De afgelopen 8 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van 3.802 meisjes uit bordelen in Azië. Ook vele bekende Nederlanders zetten zich in voor deze stichting door zich een dag op te laten sluiten in een dergelijk klein kamertje!

school-for-justice-free-a-girl.jpgSchool for Justice, India

Kortgeleden werd er aandacht besteed aan dit goede doel bij de Wereld Draait Door. Daar werd ook de ‘School for Justice’ in India gelanceerd. In een speciale universiteit wordt op dit moment een programma ontwikkeld waar meisjes die zijn bevrijd uit kinderprostitutie worden opgeleid tot advocaten en officieren van justitie. Het doel is om enerzijds de Indiase samenleving van deze misstanden bewust te maken en anderzijds de slachtoffers een stem te geven die zij kunnen gebruiken om het systeem te veranderen. De faculteit is een initiatief van ‘Free a Girl’ die een coalitie van lokale Indiase vrouwen- en kinderrechten-organisaties ondersteunt en zich in veel landen inzet in de strijd tegen kinderprostitutie.