Leesmarathons MyBookBuddy

Leesmarathons MyBookBuddy

  Soroptimisten organiseren vanaf 8 september leesmarathons op scholen t.b.v. MyBookBuddy. Soroptimistclubs in de 62 landen van de SIE federatie zetten zich in om ongeletterdheid terug te dringen en kennis te vergroten onder vrouwen en meisjes. Met acties als ‘children read books for children who need books’ werven we fondsen en creëren we bewustwording.

  my book buddy.jpg

  My Book Buddy richt speciale bibliotheken in, op scholen voor kansarme kinderen in het primair onderwijs. In ontwikkelingslanden én in Nederland. In de focuslanden waar My Book Buddy zich op richt komen steeds meer My Book Buddy Bibliotheken bij.

   

  De cijfers spreken voor zich:

  175.935 kinderen lezen
  509 scholen in
  21 landen
  2.362 kasten/klassen
  192.095 boeken