Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Leesmarathons MyBookBuddy

  Soroptimisten organiseren vanaf 8 september (dag van de geletterdheid) leesmarathons op scholen t.b.v. MyBookBuddy. Soroptimistclubs in de 62 landen van de SIE federatie zetten zich in om ongeletterdheid terug te dringen en kennis te vergroten onder vrouwen en meisjes. Met acties als ‘children read books for children who need books’ werven we fondsen en creëren we bewustwording.

  my book buddy.jpg

   

  My Book Buddy richt speciale bibliotheken in, op scholen voor kansarme kinderen in het primair onderwijs. In ontwikkelingslanden én in Nederland. In de focuslanden waar My Book Buddy zich op richt komen steeds meer My Book Buddy Bibliotheken bij.

   

  De cijfers spreken voor zich:

  175.935 kinderen lezen
  509 scholen in
  21 landen
  2.362 kasten/klassen
  192.095 boeken

  Wil je weten hoe je zelf mee kunt doen aan de leesmarathon:  Hoe werkt de leesmarathon (655,2 KB) Voorbeeld voor scholen (302,3 KB) ; Voorbeeld sponsorlijst (279,2 KB) .