Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Feestelijke inauguratie eerste Nederlandse President Soroptimist International

  Op 29 juli werd Mariet Verhoef-Cohen - als eerste Nederlandse Soroptimist - geinaugureerd als President van Soroptimist International (SI). Zij volgde daarmee de Nieuw-Zeelandse Yvonne Simpson op als hoofd van de wereldomspannende organisatie met zo’n 75.000 vrouwen in meer dan 130 landen.

  Focus

  Inauguratie Mariet 01 IMG_0126.JPGMariet speldt de past president pin op bij Yvonne

  Lag de focus de afgelopen periode op het thema Educate to lead, Mariet Verhoef wil de aandacht daarnaast vooral laten uitgaan naar goede communicatie, zowel onderling als naar buiten toe. En dat met gebruikmaking van de meest actuele communicatiemiddelen. Ook het toekomstig lidmaatschap van de SI Future African Federation (SIFAF) zal de nodige aandacht krijgen. En op het praktische vlak staan de herstructurering van de organisatie, de verhuizing van het hoofdkantoor en het overhevelen en beheer van het archief hoog op de agenda.

  Over Mariet

  Mariet Verhoef-Cohen is vertaler, directeur-eigenaar van Bacolet Translations. Als Soroptimist was zij sterk betrokken bij verschillende internationale projecten. In haar functie als President SI Europe (2007 -2009) introduceerde het Biënnium thema ‘Soroptimists go for water’ waarvoor tal clubs in zowel individuele als gezamenlijke projecten zich sterk maakten om vrouwen een veilige toegang tot schoon drinkwater te verschaffen. Ook als president van Women for Waterpartnership (WfWP) bracht zij de noodzaak hiervan, gekoppeld aan gender responsive sanitaire voorzieningen, wereldwijd onder de aandacht. Van 2013 tot 2015 was zij daarnaast Liaison Africa + Working Group. Op 27 januari 2017 ontving zij in Den Haag  tijdens the Women Economic Forum 2017 een award voor ‘Women of the Decade Creating a Better World for All.

  President's appeal

  Iedere SI president doet een zogenoemde President's Appeal: een project waar Soroptimisten wereldwijd gedurende het biennium van die president fondsen voor kunnen helpen werven. Voor 2017-2019 is de President's appeal het project Women, Water & Leadership. Er zullen ten minste vijf projecten in vijf continenten gesteund worden teneinde vrouwen actieve leiders in watermanagement te laten worden. Over dit project meer nieuws in de komende maanden.

  Lees hier de openingsspeech die Mariet hield bij het aanvaarden van het presidentschap van SI op 29 juli 2017 in Rotterdam.

   

  01110_Water-Appeal-Logo_01b-middle-width.png