Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Indrukwekkende oratie Felisa Tibbitts

  Onder grote belangstelling is afgelopen maandag 23 oktober in de prachtige aula van het Universiteitsgebouw in Utrecht de oratie uitgesproken van professor Felisa Tibbitts, hoogleraar aan de Carla Atzema-Looman leerstoel Mensenrechteneducatie. 

  Soroptimisme en het Algemeen Fonds in het zonnetje gezet

  Oratio-2745x.jpg
  Felisa Tibbitts 20171023_161330.jpg

  In aanwezigheid van minstens 100 soroptimisten uit het hele land schreden 16 hoogleraren in toga - waarvan maar liefst 9 vrouw - achter de pedel aan naar voren op de klanken van orgelmuziek. De Deken van de Universiteit van Utrecht, Annetje Ottow, opende de bijeenkomst met een introductie waarin de Soroptisten een ruime plaats kregen toebedeeld.

  Daarna was het woord aan Felisa Tibbitts. In een helder verhaal met foto’s en citaten deed zij voor academici interessant en voor leken begrijpelijk uit de doeken wat haar visie op Mensenrechteneducatie is en hoe zij daar in haar leerstoel verder vorm aan wil geven.

  Zij beschreef de ontwikkeling van het onderricht op het gebied van mensenrechten binnen het grotere geheel van de internationale mensenrechtenbeweging en de wijze waarop het huidige debat over mensenrechteneducatie raakt aan verder reikende kwesties binnen het mensenrechtenproject zoals effectiviteit en de mogelijkheid tot verandering: transformative learning en emancipatory pedagogy.

  In haar dankwoord stond ook Felisa geruime tijd stil bij de Soroptimisten.  Met name ook gedacht zij de Soroptimist Carla Atzema die deze leerstoel mogelijk maakte en bedankte zij de mensen van het Algemeen Fonds van het overkoepelende orgaan van de Soroptimistclubs in Nederland voor hun hulp, inzet en vriendschap. Het was indrukwekkend en ontroerend.

  Felisa Tibbitts oratie 23-10-2017 DSC_5117.JPG

  Tijdens de receptie daarna stonden Soroptimisten lang in de rij om haar te feliciteren en geluk te wensen. Zij begroette iedereen met groot enthousiasme.

  Oratie (442,4 KB)