Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

De Aletta Jacobsprijs 2018 toegekend aan drs. Lilianne Ploumen

    Lilianne Ploumen kreeg de prijs vanwege haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld. De prijs werd op donderdag 8 maart 2018 uitgereikt door rector magnificus Elmer Sterken van de Rijksuniversiteit Groningen.

    Portret Lilianne_Ploumen_2013_2.jpg

    Volgens de jury heeft zij met haar initiatief ‘She Decides’ een sterk en zeer succesvol tegengeluid laten horen tegen het beleid van de Amerikaanse president Trump om de financiering van een omvangrijk programma voor gezinsplanning - zoals anti conceptie, veilige abortus, seksuele voorlichting, kraamzorg - stop te zetten. Met haar initiatief wil Lilianne Ploumen ertoe bijdragen dat miljoenen vrouwen in ontwikkelingslanden zelf kunnen blijven beslissen óf, met wie, wanneer en hoeveel kinderen ze willen.