Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Zomerschool Mensenrechteneducatie open voor Soroptimisten

Collegereeks Human Rights Education (HRE) 25 – 29 Juni 2018

Dr Felisa Tibbitts, bijzonder hoogleraar Mensenrechteneducatie zal een reeks colleges verzorgen voor Bachelor en Masterstudenten ter verdieping van hun kennis en inzicht in de theorie, de geschiedenis en de praktijk van mensenrechteneducatie.

 

zomerschool3.jpg

Speciale aandacht zal daarbij uitgaan naar de wijze waarop mensenrechteneducatie wordt onderwezen op scholen en beroepsopleidingen. Een aantal colleges zal worden ingevuld door gastsprekers van Amnesty International, het Anne Frank Huis en het Nationaal Instituut voor de Rechten van de Mens (NIRM). Ook Soroptimisten zijn van harte welkom en worden dringend uitgenodigd om deze collegereeks bij te wonen.

De collegereeks wordt georganiseerd door het University College Roosevelt en zal plaats vinden te Middelburg in de periode 25 – 29 Juni, 2018.
De voertaal is Engels.
Indien er plaats is, bestaat de mogelijkheid om zich ook na de deadline nog aan te melden.

Dr Tibbits werd in 2017 benoemd aan de Carla Atzema-Looman Leerstoel Mensenrechteneducatie aan de Universiteit van Utrecht. Haar unieke professoraat werd mogelijk gemaakt door de genereuze erfenis van Soroptimist Carla Atzeman-Looman. Het betreft de allereerste leerstoel voor Mensenrechteneducatie in Nederland.

 

Klik hier voor meer informatie