Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Uitreiking € 55.000 in Cannes voor School for Justice

  • door srp
  • 17 mei 2018

Tijdens het grootse film festival in Cannes op 14 mei liet Bollywoodster en Free a Girl ambassatrice Mallika Sherawat zich opsluiten in een hokje om aandacht te vragen voor de gedwongen kinderp[rostituitie in India. Namens Soroptimistclubs in Nederland werd door Bianca Leemkuil aan Mallika een cheque aangebioden van € 55.000 voor het school for Justice programma.

cheque SfJ 14-5 Cannes (2).jpg

De opsluiting in een hokje van Bollywoodster en Free a Girl ambassadeur Mallika Sherawat vond plaats op het dakterras van het bekende Radisson Blu hotel. Met deze actie vraagt ze aandacht voor de gedwongen (kinder)prostitutie en gerelateerde verborgen criminaliteit in haar land India. De actie maakt onderdeel uit van de ‘Lock me Up’ actie die momenteel op veel plaatsen in Nederland gaande is en waar verschillende Soroptimistclubs in Nederland aan meedoen.

Namens Soroptimistclubs in Nederland werd als verassing aan Mallika gedurende de avond een cheque aangeboden van 55.000 euro voor het ‘School for Justice’ programma. Bianca Leemkuil, lid van Soroptimistclub Alphen aan een Rijn en werkgroeplid van dit programma, mocht haar de cheque uitreiken.

Klik hier op filmpje

Klik hier voor nieuwsbericht op SI International.

Binnen het ‘School for Justice’ programma worden meisjes bevrijd uit gedwongen prostitutie, opgevangen en ondersteund in o.a. een rechtenopleiding. De meisjes worden via de opleidingen gesterkt om zich in te zetten voor de straffeloosheid van gedwongen prostitutie.

Een groot aantal clubs in Nederland draagt al bij aan het ‘School for Justice’ programma. Het doel is om het programma de komende jaren steviger neer te zetten en zoveel mogelijk meisjes van een opleiding te voorzien voor het versterken van hun positie.

Informatie: www.schoolforjustice.com, www.freeagirl.nl of mail naar schoolforjustice@soroptimist.nl.

Vind je het leuk wat je hebt gelezen? Deel het met je vrienden op

facebook_circle-512.png
twitter-logo-final.png