Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Governor’s Meeting 25-27 mei Luzern

De Governor’s Meeting (GM) is de jaarlijkse verantwoording van het bestuur van SIE aan de vertegenwoordigers van de verschillende Europese Unies, de gouverneurs.
Twee van onze gouverneurs, Petra Verra en Astrid Landa, reizen af naar Luzern. Zij zullen de stem van de Nederlandse Unie laten horen over stand- en agendapunten.

 

Gouverneurs Astrid Landa en Petra Verra.jpg

Zo zal tijdens de GM de Europese statutencommissie een update geven over aanpassingen van de Europese statuten en huishoudelijk reglement, die volgens afspraak iedere zes jaar moeten plaatsvinden. Een van de artikelen in de statuten gaat over lidmaatschap. Leeftijd, energie, inspiratie krijgen en geven, diversiteit in leeftijd, beroep, en achtergrond, en uiteraard ook over het aantrekken en vasthouden van nieuwe (jonge?) leden. En hoe zet je dat in de statuten? Ook wordt er uitgekeken naar een update over de Branding Campaign, een initiatief van de Europese Federatie om de unies te ondersteunen bij het overbrengen van onze boodschap en het aantrekken van nieuwe leden.

Tijdens de Governor’s Meeting in Luzern zal de huidige Europese Board ook verslag doen van het eerste jaar van zijn zitting op het gebied van Mentoring, Program en Advocacy en de ontwikkeling van virtual membership.
Tot slot is een van de hoogtepunten van de GM de jaarlijkse uitreiking van Best Practice Awards en andere prijzen, zoals dit jaar de Photo Competition Prize.

Vanuit Luzern:

De GM is op 25 mei 2018 officieel van start met de roll call en de traditionele kaarsenceremonie. Na een algemene opening van SIE president Renata Trottmann Probst kreeg Mariet als SI President het woord. Ze deed een krachtige oproep aan alle soroptimisten om ervoor te zorgen dat Sustainable Development Goals in 2030 ook echt geïmplementeerd zijn.

luzern.jpgLuzern

Vervolgens stemden de Governors, na een warm pleidooi van de Israëlische Unie, unaniem in met het voorstel een SI club op te richten in Ramallah, Palestina. Een mijlpaal! De GM is officieel van start met de roll call en de traditionele kaarsenceremonie. Na een algemene opening van SIE president Renata Trottmann Probst kreeg Mariet als SI President het woord. Ze deed een krachtige oproep aan alle soroptimisten om ervoor te zorgen dat Sustainable Development Goals in 2030 ook echt geïmplementeerd zijn.


 

luzern 2.jpg

Het eerste programma-item is een interactieve lezing van Alina Radu, journalist uit Moldavië. Het onderwerp is heftig en belangrijk: handel in vrouwen en meisjes voor prostitutie en gedwongen orgaandonatie. Alina heeft hier 29 jaar onderzoek naar gedaan en kritisch over gerapporteerd. Een inspirerende sessie, waarin Alina ontroerd én met humor vertelt over haar werk voor de krant ZDG (www.zdg.md). Het blijkt dat er soms 35 artikelen nodig zijn over een corrupte politicus, maar dan wordt hij ook ontslagen! Langzaam maar zeker werpt de kritische journalistiek zijn vruchten af, maar dat gaat wel gepaard met voortdurende ontmoediging, aanklachten en persoonlijke bedreigingen. Toch zou Alina ondanks dit alles geen journalist willen zijn in, zeg, Zwitserland of Nederland. ‘Your lives and countries are so perfect. There is no story to tell’.

luzern 3.jpg

Op 27 mei zijn in Luzern de Best Practice Awards uitgereikt. Het Project of the Year is een een project van de Noorse Unie. Zij hebben 37 voorstellingen van storytelling theatre georganiseerd over human trafficking: 2500 toeschouwers hebben de voorstelling gezien!

 

 

 

 

Soroptimist-video van SIE 29 mei 2018. In de nieuwe video wordt kort uitgelegd wat soroptimist is en wat soroptimisten doen.
Bekijk de video *SIE Institutional Video* op SIE's website.

Vind je het leuk wat je hebt gelezen? Deel het met je vrienden op

facebook_circle-512.png
twitter-logo-final.png

 


 

 

 

 

 

 


Reacties: 2


Luc de Wit-Ybema: a very important story to tell, my congratulations...
Dietlindt Seijsener-Sweers: Vrede en samenwerking zit in vrouwen! Prachtig voo...

Inloggen om een reactie te plaatsen

Inloggen