Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Bijzonder geslaagde, zeer goed bezochte Werkconferentie

  • door nieuws
  • 12 november 2018

    Na een warm welkom door de presidente luisterde een volle zaal gefascineerd naar de bevlogen voordracht van Esther Mollema – expert in Mindbugs, de hardnekkige mythes die een goede ontwikkeling van organisaties in de weg staan. De presidente van onze overkoepelende organisatie, Soroptimist International (SI), besloot een zinderende ochtend; “Zie vrouwen als agents of change … wij zien vrouwen als Sterke Stemmen.”

    Het was een inspirerende en prikkelende ochtend waarmee de Werkconferentie startte. Hoofdthema: toekomst en vernieuwing binnen onze organisatie. Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Het is algemeen erkend en wetenschappelijk bewezen dat diversiteit in teams, met name in managementteams, leidt tot betere beslissingen en groei van de organisatie. Diversiteit in culturele achtergrond, sekse of leeftijd. Waarom kost het organisaties dan zoveel moeite om diversiteit te realiseren? Het antwoord ligt in onze Mindbugs. Onbewust zit ons brein vol met overtuigingen en onbewuste vooroordelen. We denken dat we open staan voor anderen, voor vernieuwing. De praktijk leert anders. Binnen een organisatie spelen Mindbugs dus een belangrijke rol. Ze blokkeren het creëren van een echt diverse organisatie. En daarmee blokkeren ze beslissingen die leiden tot vernieuwing! Spot ze, zodat je ze kun mijden. Dan kom een organisatie tot bloei.

    Tijdens het Wereldcafé kwam het tot geanimeerde uitwisselingen van gedachten over verschillende de punten, sommigen die ook al door de dere sprekers al waren aangestipt, zoals diversiteit, een luisterende vorm van samenwerking, maar ook alternatieve vormen van lidmaatschap, andere manieren van vergaderen, mensenrechten educatie en regionalisering.

    Daarnaast waren er een groot aantal Workshops. Een aantal daarvan waren heel praktisch gericht, anderen meer gefocust op het stimuleren van de gedachtevorming over waar wij als club voor staan: mensenrechten, verschillende vormen van samenwerking, advocacy, het Waardehuis.