Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Het verhaal achter het Scratch Event

  Expats en locals ontmoeten elkaar met zang.

  Flyer NL scratch 2019.jpg

  Het verhaal achter het Scratch Event – Sing & Connect – Club ’s Gravenhage vertelt:

  Het organiseren van de Inspirada in 2016 smaakte naar meer! We hadden ontdekt als club dat we een groot event neer konden zetten. De vraag was…kunnen we dat ook voor een goed doel? Er werd een fundraisingcommissie gestart die met deze vraag aan de slag ging. Eerst werd een clubvergadering gebruikt om in ronde tafel gesprekken de wensen uit de club op te halen: waar hadden we zin in, maar ook waar zagen we tegenop. Met die informatie was het vertrekpunt helder:

  • Geen broekzak vestzak – Het moet een activiteit zijn waar mensen voor willen betalen – kijkend naar de markt zagen we de ruimte bij de groeiende groep expats die Den Haag heeft. 
  • Een boeiende activiteit ook voor de leden zelf – Met alle muziekliefhebbers in onze club en heel veel zangers, was de keuze voor een zang event snel gemaakt.
  • Een activiteit met bijvangst, voor onszelf en voor de deelnemers – We wilden ook focussen op zichtbaarheid in Den Haag en ervaring opdoen in het fondsenwerven en fundraisen bij bedrijven. Een focus dus op: Nieuwe ervaringen, verbinding en ontmoeting.

  Met als resultaat:

  EXPATS EN LOCALS ONTMOETEN ELKAAR MET ZANG

  Op zaterdag 9 februari 2019 zijn expats en locals van harte uitgenodigd om zingend met elkaar kennis te maken. Serviceclub Soroptimistclub ’s Gravenhage organiseert een Scratch Charity Event, waarbij onder leiding van dirigent Danny Nooteboom een spontaan gevormd koor opera highlights gaat zingen. Om 9.30 wordt begonnen met repeteren. ’s Avonds vindt voor publiek de uitvoering plaats in de Agneskerk aan de Beeklaan, aanvang 20.00 u. Van de kaartverkoop gaat 50% naar FREE A GIRL. Wie wil meezingen kan zich aanmelden via de website. Nadere informatie is te vinden via  scratch-charity-event-sing of via  www.soroptimistclubsgravenhage.nl

  Free a girl is gekozen, omdat we een aansprekend, bekend goed doel wilden waarmee ook via de Unie een link bestaat.  En juist daarom vanwege die naamsbekendheid - waarmee we ook expats moeten zien te prikkelen en interesseren - hebben we voor de “grote lijn” gekozen, dus niet ingezoomd op een deelproject van Free a Girl.

  Namens club ’s Gravenhage: Mathilde Maas Kuper