Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Doe mee aan #100WikiWomenChallenge

  89% van de schrijvers op Wikipedia is man. Tijd om hier verandering in te brengen! Kom langs en schrijf mee met het Wikiproject Gendergap! De bijeenkomst is gratis. Kom gewoon naar een van de WikiVrijdagen in de bibliotheek van Atria, het Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Elke 4e vrijdag van de maand ben je van harte welkom!

  Wikiproject Gendergap

  Het Wikiproject Gendergap wil de genderkloof bij Wiki-projecten in het Nederlandse taalgebied verkleinen. In onderzoek uit 2015 blijkt dat 89% van de deelnemers zichzelf als man identificeert en 11% identificeert zich als vrouw. Ongetwijfeld kleurt dit nog steeds de inhoud op Wikipedia en Wikimediaprojecten: oververtegenwoordiging van onderwerpen die mannen interesseren, ondervertegenwoordiging van ‘vrouwelijke’ thema’s en interessegebieden.

  Om die reden heeft  Wikimedia Nederland de Werkgroep van de #100WikiWomen Challenge gestart: 100 dagen lang, tot 8 maart 2018 – Internationale Vrouwendag – iedere dag een artikel publiceren over een vrouw op de Nederlandse Wikipedia.

  Wilt u meedoen aan de #100WikiWomen Challenge?

  U kunt meedoen door een datum op de #100wikiwomen lijst te kiezen en – als u het al weet – het artikel noemen dat u gaat schrijven. Zorg ervoor dat u het artikel op de afgesproken datum klaar heeft en vóór 18.00 uur publiceert.

  Inspiratie voor een artikel

  Kijk eens bij de wensenlijsten met vrouwen die nog geen artikel op de Nederlandse Wikipedia hebben. Hierop staan namen van wetenschappers, ambtenaren, politici, activisten, actrices, modeontwerpsters, fotomodellen, sportvrouwen, kunstenaars, journalisten, feministen, ontdekkingsreizigers, godinnen, heiligen, zakenvrouwen en koninginnen.

  Hulp nodig?

  Kom naar een van de WikiVrijdagen in de bibliotheek van Atria. Vrijwilligers van Wikimedia Nederland zijn dan aanwezig om te helpen met de eerste stappen of verdere stappen op Wikipedia. U kunt ook gebruik maken van de vele naslagwerken en de uitgebreide collectie van Atria.

  Tijdstip en locatie

  WikiVrijdagen in 2019 - iedere 4e vrijdag in de maand van 13.00 – 16.00 uur, in de bibliotheek van Atria, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam. Neem – indien mogelijk – een laptop mee als je komt.

  Inschrijven

  De bijeenkomst is gratis. Kom gewoon langs!