Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Governors’ Meeting en Interunie

Ieder jaar vindt eind mei op Europees niveau de Governors’ Meeting (GM) plaats, de raad van afgevaardigden binnen de Europese Federatie.
Tijdens deze vergadering, die anderhalve dag duurt, stemmen namens iedere unie twee gouverneurs over jaarrapportages, voorstellen vanuit Europa over statutenwijziging of lidmaatschap en zijn er rapportages van onze vertegenwoordigers in o.m. de Raad van Europa en de OVSE.

vertegenwoordigers van Avignon, de Franse Unie, de Luxemburgse Unie en club Colchester voor de kaarsenceremonie.jpg

De onderwerpen die bij de GM op de agenda staan, worden drie weken eerder al besproken tijdens de zgn. Interunie: een vooroverleg waarbij acht Europese unies met elkaar van gedachte wisselen over de voorstellen die er liggen, en mogelijk gezamenlijk vragen stellen of een amendement indienen. Afgelopen jaar vond de Interunie plaats in Avignon en reisden de gouverneurs van Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Nederland af naar Zuid-Frankrijk voor een vergadering in het pauselijk paleis.
Club Avignon vierde in hetzelfde weekend haar 60-jarig bestaan, dus de Interunie ging vergezeld van allerlei feestelijke activiteiten.

Dit jaar is Nederland aan de beurt om de Interunie te organiseren en welke stad leent zich beter voor zo’n internationale happening dan Maastricht!
De Nederlandse gouverneurs zijn druk bezig met het opzetten van een programma, het regelen van de vergaderlocatie en het verzorgen van de uitnodigingen, in Engels en Frans uiteraard.
Op vrijdagavond 3 mei ontvangen we de gasten met een drankje en een hapje waarbij de leden van club Zuid-Limburg een zeer welkome, helpende hand bieden.

De zaterdag is gereserveerd voor overleg en voorbereiding van de GM in Hotel Chateau Bergenthem. Inhoudelijk wordt deze dag bepaald door de agenda en de onderliggende stukken voor de GM die we medio april ontvangen. De ophanden zijnde statutenwijzigingen zullen ongetwijfeld een onderwerp van gesprek zijn.

Op zondagochtend organiseert club Zuid-Limburg een programma voor de gasten om te stad Maastricht te leren kennen. Daarna zwaaien we de gouverneurs uit en ontmoeten hen drie weken later voor de Governors’ Meeting 2019 in Zagreb.