Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Bereik vergroten op de Social Media

Sinds een half jaar wordt er regelmatig ‘gepost’ vanaf de Unie-accounts op Facebook en Twitter, en in wat mindere mate LinkedIn om het bereik te vergroten van de berichten op de Social Media accounts van de Unie door de inzet van ‘Social Ambassadors’
social media.jpg

Berichten waarin we aanhaken op de actualiteit, voor zover deze een relatie heeft met waar Soroptimisten voor staan of mee bezig zijn. Zoals in maart bijvoorbeeld rondom de verkiezingen: STEM op een vrouw in Provinciale Staten en Waterschappen, en over de CSW in New York.

Wat is postspeaker?

Postspeaker is een tool om geautomatiseerd social media berichten te plaatsen die door iemand zijn gemaakt en daarna geautomatiseerd via social media ambassadeurs worden verspreid.

Wij benaderen éénmalig Soroptimisten die actief zijn op FB/ Twitter/ Linked, of ze Soroptimisten berichten, op persoonlijke titel willen doorzetten. Als je hierop ‘ja’ zegt, krijg je een login op postspeaker en daar kun je kiezen of je alle drie of een van de social medias (FB/LinkedIn/Twitter) wilt koppelen om automatisch berichten te verspreiden. Daarna kan iedereen die een account op postspeaker heeft berichten aanmaken (bijv vanuit het SoroptimistTwitter team) en deze klaar zetten voor alle andere Social Ambassadors.
Per bericht ontvangt iedere ‘Social Ambassador’ via postspeaker een mailtje om goedkeuring te vragen om deze tweet/FB-post, of LinkedIn-bericht ook namens jou op een bepaald tijdstip te posten. Daar hoef je zelf niets meer voor te doen, behalve ‘ja’ of ‘nee’ te antwoorden.
Omdat deze ‘Social Ambassadors’, jij dus,  'mensen' zijn die vertrouwd worden door hun volgers, worden de berichten anders gelezen dan wanneer ze door een 'instituut de Soroptimisten is onpersoonlijker' worden geplaatst.

De eerste webinar, waarin deze tool wordt uitgelegd, heeft inmiddels plaatsgevonden. Heb je die gemist, en wil je wél graag Soroptimist-berichten verspreiden onder jouw volgers, meld je dan aan bij Lotta van Uchelen lotta@vanuchelen.nl