Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Club Alphen aan den Rijn haalt met 10e Dictee 7.500,- op voor School for Justice

De aula van de nieuwe Topmavo Groene  Hart was dinsdag 26 maart tot de nok toe gevuld met 113 enthousiaste dictee schrijvers. 

 

GAD cheque SFJ-2019.JPG

Burgemeester Liesbeth Spies slaagde er wederom in om de zaal doodstil te krijgen en het dictee  zeer duidelijk voor te lezen. Gert Jan Windhorst, de schrijver van het dictee, had het de schrijvers niet gemakkelijk gemaakt. Schrijf je pied-à-terres nu aan elkaar of moeten er streepjes tussen en hoe schrijf je ook al weer beaujolaistje? En Instagramaccounts is toch echt met een hoofdletter,  evenals O-of X-benen en hightechindustrieën is echt één woord. Kortom het was niet makkelijk. In totaal werden er 3476 fouten gemaakt en dit was een gemiddelde van 32 fouten per persoon. Maar toch presteerde een van de deelnemers het om maar met 1 fout het dictee te schrijven. Deze eerst plaats werd behaald  door Randy van Halen uit Dordrecht. De gedeelde tweede plaats werd behaald door Rein Lentfaar uit Middelburg en Jeroen van Heemskerck Düker uit Naarden met 4 fouten. De beste Alphenaar was Ward Smeijers met maar 4 fouten. De prijs voor het beste team ging naar Team Groene Hart Lyceum. Maar de grootste prijs ging naar de organisatie van Free a girl. Soroptimist Bianca Leemkuil mocht namens deze geweldige stichting een cheque in ontvangst nemen van de presidente van Soroptimist Club Alphen aan den Rijn van € 7.500,--.