Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Een opknapbeurt voor Balou!

Handen uit de mouwen en samenwerking in de regio bij club Arnhem.

Regionieuws Balou 1.jpeg

In oktober 2017 kozen wij, club Arnhem, ervoor om een project bij BIO Vakantieoord te steunen. Hier kunnen families met een kind met een (meervoudige) beperking er even tussenuit. We zouden er een recreatieruime opknappen om het weer helemaal van deze tijd te maken. We wilden de klus zelf klaren, handjes uit de mouwen dus, en hieraan voorafgaand fondsen werven om de materialen aan te kunnen schaffen. Ons lid Els de Weijer, is tevens lid van Vice Versa, een netwerk van ondernemende vrouwen, en om hun lustrum te vieren wilden zij graag dit ‘handjes uit de mouwen project’ ondersteunen. In januari 2018 startten we, vergaderden met Vice Versa en maakten een taakverdeling. Daarnaast vergaderde onze projectencommissie over dit project en werden er acties opgezet om tot fundraising te komen. Zo verkochten we filmkaartjes, stonden we op de kerstmarkt met bekertjes en zeepjes ontworpen door Arnhemse kunstenaars en vervaardigd door cliënten van Het Dorp en verkochten we tweedehands CD’s en boeken. Om helemaal in de stemming te komen, organiseerden we onze clubavond van maart 2018 bij BIO, waren er te gast, werden rondgeleid over het terrein en bekeken de mogelijkheden voor de doe-actie.

Regionieuws - Balou.jpeg

Ons lid Maartje Kaper, tevens architect, maakte een professionele tekening voor de recreatieruimte. Dit ontwerp was geïnspireerd op het Junglebook en de ruimte luistert naar de naam Balou. In deze ruimte bevindt zich een enorme ballenbak. Gezien de doelstelling van Bio Vakantieoord, namelijk om gezinnen met een kind met beperkingen een onbezorgde vakantie te kunnen bieden met gebruikmaking van alle faciliteiten, vonden wij het een enorme meerwaarde om een tillift voor de kinderen met een beperking te realiseren. Op die manier kunnen ook zij tot in de ballenbak komen. In die extra kosten hadden wij niet voorzien en vroegen en kregen we daarom hulp van de Dullertstichting, een Arnhemse stichting die mensen helpt op financieel gebied en ook van de Oosterbeekse Rotaryclub Kabeljauw.  Ook Vice Versa besloot vanwege het haast professionele karakter van dit project alsnog een financiële bijdrage te leveren. Op 12 oktober 2018 vond De Grote Dag plaats. Ruim 40 vrouwen gingen onder aanvoering van een heuse ‘teamleider’ van de Soroptimisten aan de slag met kwasten, naaimachines, verf en stoffen; in de weken hieraan voorafgaand was er een heus gordijnen- en Bananenatelier opgestart (om een tros bananen te maken, die vanuit de til-lift geplukt konden worden, een extra beleving voor deze kinderen) en vonden onderhandelingen plaats met leveranciers van stoffen, verf, hout, vloerbedekking en andere materialen. Aan het einde van 12 oktober had er een ware metamorfose plaatsgevonden. Arnhem was een jungle rijker, de recreatieruimte Balou! De puntjes moesten nog op de i worden gezet en in de dagen erop werd de vloer gelegd, de tillift geplaatst en een vloer in de hal gelegd door de Kiwani’s uit Arnhem.

Met trots en plezier kijken wij terug op een stevig voorbereidingstraject, een prachtige dag vol samenwerkende vrouwen van zowel Vice Versa als Soroptimistclub Arnhem. Inmiddels is het hele project afgerond en op 8 februari 2019 werd deze werkelijk prachtige ruimte feestelijk geopend. Alle partijen die ons project ondersteunden waren uitgenodigd: de helden van de Multimate uit Renkum, de Kiwanis, Rotary Oosterbeek Kabeljauw. De hapjes werden verzorgd door een Internationale Vrouwengroep van vluchtelingenvrouwen met wie wij regelmatig gezamenlijk koken.

Wat begon als een klein project om de ruimte op te knappen, werd gaandeweg de rit steeds groter, professioneler en fantastischer. Niemand had kunnen verzinnen wat we uiteindelijk neerzetten, een prachtige recreatieruimte, fris, vrolijk en fijn om te zijn, voor de kinderen met hun beperking(en), hun broertjes en zusjes en hun voor eventjes misschien zorgeloze ouders.

Klik hier voor de schets van het plan Balou.

Mdeer zien? Klik op onderstaande video.