Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

OPROEP mee-denken en praten campagne Orange the World

In april al bezig zijn met Orange the World campagne (25 november t/m 10 december)? Jazeker!! Op 25 mei, dus een half jaar vóór de start van de campagne ‘STOP geweld tegen vrouwen’ moet de eerste brief bij alle gemeenten en Provincies in Nederland liggen met het verzoek om hieraan mee te doen.

We-Stand-UP-orange.jpeg

Wat gaan we vragen? Gebouwen in het oranje te kleuren. Oranje als symbool van de altijd opkomende zon, als stralende, optimistische toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. We rekenen erop dat hierop ingegaan wordt, zeker wanneer we politici benaderen door inzet van onze gemeenschappelijke contacten van Soroptimsten, Zonta’s en UNWomen.
Verder leeft heel ambitieus het idee om te kijken of regionale omroepen misschien bereid zijn om mee te werken aan een fondsenwervingscampagne op 25 november, met diverse programmering rond het thema en oproepen aan luisteraars om te doneren. Wie weet zijn er onder Soroptimisten wel vrouwen met mooie ingangen en ideeën hiervoor! Meld je dan snel aan bij Ineke Mastenbroek en praat mee.

Om door heel Nederland het verschil te maken, en breed zichtbaar te zijn met de campagne Orange the World, hebben we een grotere spreiding en aanwezigheid nodig, in alle regio’s.

In regio Noord zijn ze al van start gegaan: Luc de Wit (club Assen) is al met de regio coördinator Kitty de Vries (club Isalania Zwolle) in gesprek en met ideeën bezig samen met de Zonta coördinator in Assen. Ze willen dit jaar tijdig en grootschalig zichtbaar zijn, liefst met inschakeling van Radio en TV.
Wie volgt??

Wil je meer weten? Of sparren over een actie? Neem contact op in je eigen regio met je regio coördinator of club die hierin vorig jaar succesvol was. Zo creëren we regionale ‘denktanks’ en steunpunten en weten we in een later stadium ook waar we informatie kunnen halen over geplande en uitgevoerde acties, om die te delen op Social Media.
regio Noord                Kitty de Vries                        
regio Oost                   Rosemarie Merz                   
Regio Midden            Marijke Quist             
regio Zuid Oost         Angela Smits                         
Regio Zuid West       Sylvia van Dam               
Regio West                  aparte
Orange the World coördinator: Margit van Hoeve, club Gouda e.o
Regio West Noord    Marianne Wehmeijer 

Heb je inspiratie nodig? Het Informatiesheet van 2018 vind je hier.
Wat ook kan helpen is contact zoeken met Zonta’s in jouw regio. Zij hebben al wat langer ervaring met acties op touw zetten voor Orange the World, klik hier.

Ook de Nederlandse Vrouwen Raad roept, naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart, de Code Rood af: STOP geweld tegen vrouwen.

Code rood: stop geweld tegen vrouwen
Op 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Maar zo lang vrouwen thuis niet veilig zijn, is er weinig reden tot feest, vinden PvdA Kamerlid Kirsten van den Hul en Raadslid en NVR voorzitter Nenita la Rose. Zij luiden de noodklok en eisen actie. Lees meer ....

Wist je trouwens dat wij als Soroptimisten ook lid zijn van de NVR? En dus ook onderdeel zijn van het lobbywerk dat mede namens ons verricht wordt. En dat 2 Soroptimisten in het bestuur van de NVR zitten? Tonny Filedt (club Amsterdam Centrum/West) en Annelies Vethman (club Hoorn e.o.). Zij zitten er niet namens ons, maar nemen natuurlijk wél hun soroptimist intenties mee. Je kunt je heel makkelijk abonneren op de nieuwsbrief van de NVR: klik hier.