Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

WAAR zijn ze ? Die Sensorkringen?

Uit contacten met (oud-)Soroptimisten blijkt dat men wel bekend is met het fenomeen Sensorkringen (ook wel Sensoriëntenkringen genoemd) maar dat onbekend is in welke regio's die te vinden zijn.

Essentieel punt is dat deze kringen een regionale opzet kennen dus niet verbonden zijn aan één enkel club. De eerste kring werd opgericht in 1969.  De opzet is een platform te bieden aan oud-Soroptimisten en oudere, niet meer beroepsmatig werkzaam zijnde Soroptimisten.

Eens per twee maanden is er een bijeenkomst waarvoor een “inhoudelijk onderwerp/ inleiding “ wordt geagendeerd. Meestal wordt er daarna samen gegeten. Vaak wordt hiervoor de lunchtijd aangehouden. Ook worden ’s zomers één of twee excursies georganiseerd.  Verder is er een 'losse' structuur.

De Sensorkringen  staan geheel los van de Unie en daarom is er geen centrale informatie. Toch is er af en toe de vraag of er in een regio een actieve  kring bestaat  voor onderling contact van (oud-)leden of de mogelijkheid (oud-)leden te verwijzen. We weten dat er verspreid over het land regionale Sensorkringen zijn, maar waar precies? 

Daarom hierbij de vraag aan de bestaande Sensorkringen zich te melden bij: 
Legien Kromkamp -  sensorienten@gmail.com