Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Werkconferentie 2019 geeft vleugels.

Het woord zegt het al: er wordt gewerkt. Maar bovenal is deze conferentie een dagje uit. In de prettige ambiance van Hotel Veenendaal is het een en al inspiratie dat de klok slaat.

aan het werk bij een van de workshops.jpeg

Een grote zaal vol Soroptimisten die elkaar bij de inloop nog niet kenden maar binnen de kortste keren met elkaar vertrouwd zijn. Daar hadden de keynote speakers zeker ook de hand in. Een inleiding over Nobelprijswinnaar dr. Denis Mukwege Foundation met ‘the making of’ de film Survivors for survisors, in de strijd tegen verkrachting als oorlogswapen. Vervolgens een update over de groei van Orange the World. Al 80 gemeentes hebben hun verlichting toegezegd, 400% meer dan vorig jaar! Het zijn onderwerpen waar elke Soroptimist zich bij betrokken voelt.

Daarna het zgn. Wereldcafé met een scala aan onderwerpen, o.a. over de uitreiking van de Carla Atzema Soroptimist prijs op 2 april, een persprijs over vrouwenrechten. Daarna twee workshop rondes, georganiseerd rond de binnenwereld van de clubs (zoals ‘lidmaatschap is toe aan vernieuwing’, ‘het actueel houden van je website’) en de buitenwereld die het Soroptimisme nodig heeft om te blijven gedijen. De workshop ‘Europe calling’ was indrukwekkend, vanwege de internationale behoefte om de fondsenwerving om te zetten in projecten die denk-en gedragsverandering bevorderen. De workshop ‘Meer vrouwen in de politiek’ is hier ook een voorbeeld van.

Werkconferentie - Alle vrijwilligers.JPG

De betrokkenheid van alle deelnemers was overal merkbaar, daar krijgt een mens vleugels van. Maar het mooiste moment was het bijeen roepen van alle vrouwen die actief deze dag hadden voorbereid en bij een workshop betrokken waren. Zo’n groot gezelschap voor het voetlicht, wat een power! Werkconferentie? Dat is gewoon een feest!

 

 

Marga Akkerman

Voor leden: klik hier om de foto's te bekijken(inloggen)

NB: Dr Denis Mukwege Stichting: Wil je als club op de hoogte blijven van hun strijd en waar je mogelijk kunt samenwerken, of de film kunt vertonen? Mail naar info@mukwegefoundation.org of schrijf je in via www.mukwegefoundation.org