Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

COVID 19 / Corona

“As all aspects of our lives are touched by this epidemic, our physical, emotional health, our businesses, our day to day life, I call upon all Soroptimists to share even greater empathy and an open mind to everyone around us. 
Anna Wszelaczyńska - SIE President 2019-2021

Zie voor haar volledige tekst: http://www.soroptimisteurope.org/message-from-sie-president/

 

coronavirus-virus.jpg

Onze president Anne Marie Vreman heeft eerder deze maand al een mail aan alle clubsecretarissen gestuurd over het Corona-virus dat ons allemaal raakt, aangaat, zorgen baart en vragen oproept.
Intussen is de verspreiding zo ver gaande, dat het waarschijnlijk is dat leden van ons er ook door geraakt worden, hetzij dat ze zelf getroffen zijn, hetzij familie of vrienden. Of dat ze met hun werk ermee te maken hebben. Als Soroptimisten staan we ook in deze tijden op voor elkaar! Mocht het nodig zijn, dan kun je natuurlijk ook een beroep doen op de Unie of op één van de fondsen.

Alle activiteiten worden in verband met het CORONA-virus gecancelled of verschoven.  Check svp de website wanneer de situatie weer iets normaliseert.
LET OP: gewijzigde data zijn VOORLOPIGE data, en kunnen afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM, alsnog aangepast worden. Kijk ook even of een eventueel op de website vermeld club-event van jouw club nog wel actueel is. Voor Clubbijeenkomsten of -overleg: denk ook even aan de Go To meeting mogelijkheden die de unie je als club biedt. Go Tomeeting is een online-mogelijkheid voor vergaderen waar we een abonnement op hebben en waar ook clubs gebruik van kunnen maken. Ook het UB vergadert op dit moment via Go To meeting. Alle informatie vind je hier.

In Actie:
CSW in New York 9-20 maart: AFGELAST. Lees hier het bericht van SI president Sharon Fisher. 
Uitreiking CASprijs 2 april à mogelijk 2 juli
Lustrum Paramaribo: VERSCHOVEN naar 2021
Movie and More 31-3: AFGELAST
Berlijn 90 jaar 27-29 maart – AFGELAST
Lustrum Club Rotterdam 21 maart - AFGELAST
Benefietlustrum  Amsterdam Zuid /Amstelveen 18 april - UITGESTELD
Oprichting 5e Federatie Abidjan 16-19 april (SIFAF) à tot de oprichting is besloten, zodat ze met hun ambitieuze plannen verder kunnen. De feestelijkheden zijn verschoven naar 12-15 november 2020.  

OPROEP: hoe kunnen wij elkaar helpen bij het dealen met COVID 19 / het coronavirus? Hoe kunnen wij als Soroptimisten/clubs maatschappelijk relevant zijn? (Het eerste idee hiervoor is afkomstig van Lydia van de statutencommissie).
Wij nodigen clubs of leden uit die ideeën hebben over hoe we relevant kunnen zijn in deze COVID 19 tijden, die voorstellen te mailen naar nieuwsbrief@soroptimist.nl. Dan brengen we een extra nieuwsbrief uit, of plaatsen het op de website. Bv ziekenhuispersoneel ondersteunen; er zijn psychologen en maatschappelijk werkers onder ons, die ‘lucht’ kunnen geven door hun ervaringen aan te horen. Een uitlaadklep te zijn. Want dit is geen kwestie van een sprintje trekken, maar dit wordt een marathon. Kunnen we dit als Soroptimisten opzetten/ aanbieden voor mensen in de zorg?
Als je bekend bent met online bord-spelletjes die ontwikkeld worden: deel ze!

Vraag & Aanbod over alles wat COVID 19 / Corona betreft op de app: dat kan. Via deze link kun je jouw vraag en/ of aanbod kenbaar maken: https://chat.whatsapp.com/KyM8LkivVOR4GabRcgHeEO

Een Hart onder de riem voor Soroptimisten in het buitenland die op dit moment nog NIET naar huis hebben kunnen reizen, Houd moed, let op elkaar en houd contact met het thuisfront, familie, clubleden, en houd vertrouwen dat het goed komt. Schakel vooral ook ons netwerk in! Laat mensen weten waar je zit, zeker van een lokale club. Een hulplijntje kan écht het verschil maken.
Voor diegenen die met veel kunst- en vliegwerk, onzekerheid en spanning, veel schakelen en hopen op aansluitingen met andere vluchten inmiddels wél onderweg of thuis zijn: Fijn dat je terug bent.

We wensen alle Soroptimisten sterkte met mogelijk minder uren werk, of juist veel meer,  kinderen thuis, kinderen scholing geven, ziekte, zorg voor anderen, kortom alles wat nu anders en onzeker is. Pas een beetje op elkaar; maar wel op 1,5 meter afstand... En zet ook hier ons netwerk in.