Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Brief van Uniepresidente

Ongekend hoe we allemaal in mindere of meerdere mate ontregeld zijn door de maatregelen die nu gelden om verspreiding van het Coronavirus te beperken. En dan blijken we ook ineens zo kwetsbaar, kwetsbaarder dan we misschien ooit dachten… Als mens, als samenleving, maar ook als Sorores.

2 april, brief van Anne-Marie Vreman, onze unie president 

anne-marie vreman2.jpg

Beste Sorores,

Wat een bizarre tijd maken we nu mee, hè. Ongekend hoe we allemaal in mindere of meerdere mate ontregeld zijn door de maatregelen die nu gelden om verspreiding van het Coronavirus te beperken. En dan blijken we ook ineens zo kwetsbaar, kwetsbaarder dan we misschien ooit dachten… Als mens, als samenleving, maar ook als Sorores.
Hoe we deze tijd beleven, zal voor iedereen anders zijn. Misschien heb je angst om je gezondheid, om je baan of om die van je naasten. Misschien voel je nuttiger dan ooit omdat je zoveel voor een ander kunt betekenen of juist eenzaam nu je je sociale contacten mist. Daarmee omgaan zal soms ingewikkeld zijn. En aan de andere kant zien we nu ook zoveel hartverwarmende initiatieven, ook bij onze clubs.
Clubbijeenkomsten gaan niet door, zelfs de Zomervergadering/Inspirada hebben we moeten afzeggen wat ook een enorme teleurstelling is voor alle leden van club Mosaïk-Limburg die daaraan zo hard hebben gewerkt (volgende week zullen we jullie hierover verder informeren). Maar de verbondenheid als Sorores blijft. Ook – of misschien wel juist – in dit soort tijden. We kunnen elkaar nu ontmoeten via bijvoorbeeld GoToMeeting, er is een speciale COVIDapp-groep waar we ook ideeën kunnen delen en elkaar hulp kunnen bieden. Ook zien we dat we samen naar andere manieren zoeken om elkaar toch te ‘zien’. En zijn er overal in het land initiatieven, klein en groot, om elkaar te helpen. Dat is fijn, want daar zijn we ook Sorores voor. Om elkaar te helpen, te luisteren, te praten en ook om samen plezier te hebben.
Zoals onze premier al zei ‘Let een beetje op elkaar.’ We wensen jullie allemaal sterkte, gezondheid en veel creativiteit bij het vinden van oplossingen om met elkaar in contact en verbonden te blijven.

Hartelijke groet,
Anne-Marie Vreman
President Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao