Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Topvrouw in de actualiteit

Jiska Vijselaar (club Haarlem-Kennemerland) is eindredacteur van Forum, het magazine van VNO-NCW. Deze politiek belangrijke ‘vakbond’ van werkgevers heeft veel leden uit het midden-en kleinbedrijf.

Jiska Vijzelaar - topvrouw in de actualiteit.JPG

Het blad laat zien wat ondernemers beweegt. ‘Het beeld dat ondernemers vooral zakkenvullers zijn, is taai maar staat ver af van de realiteit. Ondernemers leveren een bijdrage aan de werkgelegenheid, aan een beter leven, ze steunen sportclubs en cultuur. Met dat laatste lopen ondernemers overigens niet zo te koop’. 

Jiska begon als jurist, was enige tijd kandidaat-notaris, ambieerde het schrijverschap, en kwam als redacteur bij VNO terecht. ‘Na een jaartje vroeg men mij als eindredacteur. Kwaliteit staat hier voorop’.

Centraal thema in haar werk is het vergroten van de zichtbaarheid. Dat geldt voor VNO-NCW maar ook haar betrokkenheid bij het Soroptimisme.

Sinds de coronacrisis is de communicatie met de politiek, media en leden intensiever dan ooit. ‘We zijn non-stop in touw om te laten zien hoeveel impact het heeft op ondernemers. Iedereen kent de verhalen over de mensen in de zorg, maar weet je dat er ook ondernemers zijn die op de achtergrond Nederland draaiend houden, zoals de schoonmakers, het werk aan de digitalisering van het onderwijs? Leden moeten weten welke regelingen er zijn. Maar ook de creativiteit van ondernemers is zo belangrijk om onder de aandacht te brengen’. 

 

 Tekst: Marga Akkerman