Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Acties opgepakt in het kader van Corona/COVID-19

Soroptimisten zijn goed in het oppakken van acties als de nood aan de vrouw/man of is. In de appgroep ‘SoropNLcovid vraag aanbod’ zijn al tal van initiatieven voorbij gekomen, die we hieronder kort beschrijven. Misschien brengt het jou of je club ook op ideeën. Lees verder.

Verwenpakketten:  Door de ‘intelligente lockdown’ neemt huiselijk geweld toe: alle uitlaatkleppen zijn weggevallen en de toekomst is onzeker. Opvanghuizen breiden hun capaciteit uit; daarin kunnen wij op dit moment geen rol spelen.  In nauw overleg met de vrouwenopvang in Nederland bleek dat wij op dit moment het mooiste kunnen bijdragen in de vorm van ‘verwenpakketten’ voor de vrouwen in opvanghuizen. Een aantal clubs hebben dit voor Pasen opgepakt. Maar later kan natuurlijk ook. Neem contact op met je gemeente of een opvanghuis in de buurt en kijk waar behoefte aan is.
Nu in actie voor Geweld tegen vrouwen, straks in november de verdieping met Orange the World.
In de pdf vind je meer over de actie verwenpakketten.

  • Club Zwolle zocht contact met de lokale vrouwenopvang en stelde op hun aanraden en adviezen een mooi verwenpakket samen. De vrouwenopvang waardeert de aandacht voor de vrouwen zeer, omdat de meeste aandacht toch naar de kinderen uitgaat. De club besteedde € 500 uit de clubkas en leden vulden financieel of uit eigen voorraad aan.
  • Club Schering en Inslag verzamelde de inhoud voor vijftig verwenpakketten zelf en met wat sponsporing van lokale ondernemers. Een kennis stelde 50 bedrukte dozen ter beschikking.
  • Club LisseBollenstreek stelde een bedrag beschikbaar voor een opvanghuis in Leiden voor  fleurige verwenpakketten met bloemen, kleurplaten en buitenspeelgoed voor de kinderen.
  • Regiocoördinator West Angelina Waltman organiseerde een digitale bijeenkomst met de PPIers, waarbij zij zich lieten leiden door Mariet Lohman, aspirant lid in Delft.  Zij werkt  in de aanpak huiselijk geweld en was jarenlang manager in de vrouwenopvang. Zij kent de verschillende organisaties en kan vanuit haar expertise de clubs  uitstekend adviseren. 
  • Clubs Delft, Voorne Putten Rozenburg, Zoetermeer, Westland en Beneden Maas leverden verwenpakketen. Gouda en Scheveningen hebben het voornemen.

 

Schering en Inslag.pngSchering en Inslag
Zwolle.pngZwolle
Lisse-Bollenstreek.jpgLisse-Bollenstreek

 

Beneden Maas Verwenpakketten.jpgBeneden Maas

 

 

 

 

 

 

Vakantieparken beschikbaar voor zorgprofessionals:  zorgprofessionals die in deze tijden slecht hun rust kunnen vinden thuis, of bang zijn gezinsleden te besmetten kunnen overnachten in leegstaande vakantiebungalows. Een initiatief van een vakantiepark in Noordwijk, service organisatie de Ronde Tafel Noordwijk/Katwijk en Noordwijk Marketing, waar club Lisse-Bollenstreek, naast Rotary en anderen, zich bij aansloot met een donatie voor 25 overnachtingen.

CoronaCreativiteit!! Laat je inspireren…  
Sinds half maart 2020 zijn alle geplande activiteiten van onze Soroptimistclubs stilgevallen of opgeschort. De Coronacrisis legt ook ons clubleven even stil. Maar niet voor lang…..
Clubs zijn al snel gaan bedenken wat er wél mogelijk is. En hoe we als Soroptimisten, juist nu, betekenisvol kunnen zijn voor elkaar en voor onze directe omgeving. En daar komen vast verrassende, ontroerende en vooral betrokken acties uit voort.
Clubimpuls wil deze acties zichtbaar maken, inspiratie bieden aan alle clubs en wellicht een impuls geven om ook in de eigen omgeving iets soortgelijks te gaan doen. Klik hier om te zien hoe we dat gaan doen.

Onze Heldinnen in tijden van Corona: een initiatief van de Duitse Unie dat wij graag overnemen. Zet onze ‘powervrouwen’ in Coronatijden in het zonnetje en kom met foto’s en verhalen. Duitse zusterclubs stellen voor hun corona helden een goed idee

Houd vooral  je ogen en oren open! En als je in lokaal overleg met de daartoe geëigende professionals of deskundigen uit de club actie kan ondernemen die lokaal past, deel het dan graag in de landelijke covid-appgroep ter inspiratie voor anderen.

 

Lees over meer acties.