Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Nieuwe leden in Coronatijd

Een van de speerpunten in het jaarplan 2020-2021van het Uniebestuur is het werven van 2000 nieuwe leden in vijf jaar tijd.
Met 100 clubs betekent dit per club gemiddeld 4 leden per jaar werven tot 2024!

Hoe gaan we dit bereiken?

Gooit Corona nu al roet in het eten? Dat kan en mag toch niet waar zijn? Natuurlijk; we zijn misschien even wat ingezakt, al laten alle mooie projecten, die door clubs zijn ingezet zien dat we zowel creatief als actief aan de gang gegaan zijn.

Maar zijn we ook toegekomen aan het in contact komen met leden, die zich in de afgelopen periode hebben aangemeld ofwel voor een kennismaking met een club of voor het in ontwikkeling zijnde virtual membership?

En hoewel dat misschien niet overal is gelukt; mooie voorbeelden van clubs laten zien dat het met enige creativiteit goed mogelijk is om verbinding te houden met nieuwe leden.

Nieuwe leden in Coronatijd  - Qi Gong - Club Schering en Inslag.png

Club Tilburg, Schering en Inslag ontving een nieuw aspirant lid via een van de bestuursleden. Men hield contact via mailwisseling, via de WhatsApp-groep en door het betrekken van nieuwe leden bij een actie met verwenpakketten voor Sterk Huis, bij het webinar over mensenhandel en een mooie workshop Qigong. Bewust werd gefocust op wat wel kon!

 

Club Paramaribo heeft de eerste stappen gezet naar de oprichting van een nieuwe club in Nieuw Nickerie. De plannen om regelmatig Nickerie te bezoeken zijn even ‘on hold’ gezet, maar in september is een webinar gepland om met de geïnteresseerde leden en een afvaardiging van de commissie clubs en leden van de Unie de verdere stappen te bespreken.

Nieuwe leden in Coronatijd - inauguratie Scheveningen.jpg

Club Scheveningen  
President Ellen Hoogland vertelt: Al in maart 2019 was er contact met 4 potentieel nieuwe leden, waarvan er 3 in januari geïnaugureerd. Besloten is dit met het vierde lid in Coronatijd in de open lucht te doen bij het beeld van koningin Emma. 
Via teammeetings is contact gehouden en wie extra aandacht nodig had is door een van de bestuursleden via een persoonlijk telefoontje benaderd.

 

 

 

 

 

YOSsen 
De YOSsen, inmiddels 22 potentiele leden! voor een Jong Soroptimistclub hielden contact met elkaar via de app en beeldbellen. Zij werken toe naar de echte start van de club in het voorjaar van 2021 en popelen om elkaar weer ‘live’ te gaan treffen!

Virtual members
Het virtual membership is in ontwikkeling. Inmiddels 9 vrouwen hebben belangstelling voor deze vorm van lidmaatschap; niet gebonden aan een club, maar wel digitaal in verbinding met de doelstelling van het Soroptimisme. In juni zijn de mogelijkheden met elkaar verkend via een webinar. Zij zetten zich graag in voor een van onze projecten. Dus….heb je hulp nodig bij een project, meld het op v-membership@soroptimist.nl.


Tips om onze ledenwerf-doelstellingen te halen

  • Wees gastvrij!!
  • Geef het werven van nieuwe leden ook in jouw jaarplan prioriteit en buig je kiescommissie om tot een welkomstcommissie!
  • Wees niet afwachtend, maar benader jonge vrouwen actief!
  • Ga voor diversiteit, niet alleen in leeftijd, maar zeker ook in culturele achtergrond.
  • Informeer bij de gemeente waar je groepen vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond kunt vinden en houd de kranten bij; die staan vol artikelen van interessante vrouwen.
  • Ook op internet vind je ze; kijk b.v. naar de dochters van Shahrezade in Assen.
  • Lees het Tipboek Ledenwerving
  • Kom naar de werkconferentie op 22 november in Gilze Rijen, waar het onderwerp ledenwerving volop aandacht krijgt.