Soroptimist club Zeist: vakrouwen voor vrouwen

Club Zeist komt eens per maand samen meestal bij een van de leden thuis. In het avondprogramma leveren eigen leden een bijdrage of er treedt een gastspreker op. Enkele keren per jaar is onze clubavond ergens anders, bijvoorbeeld bij een bedrijfsbezoek. Daarnaast zijn we actief in fondsenwerving of bijdrage ‘in natura’ aan goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Meer over onze eigen avonden vindt u in het sociaal jaarverslag.

Over onze goede doelen leest u hieronder of bij verantwoording ANBI status.

Ons eerste fundraising evenement is: Fundraisingconcert 5 april 2019 in Den Dolder.

 

 

Fundraisingconcert Soroptimistclub Zeist e.o. 5 april 2019 (188,2 KB)

 

De avond wordt verzorgd door ensemble kwARTet, bestaande uit 4 professioneel geschoolde musici, die allen ook Soroptimist zijn: Wanda Peters en Irene Maessen, beiden sopraan, Yvonne Hoekstra, pianist en Beatrice Dees, presentator. Zij brengen voor ons deze avond een mooi programma onder de titel VROUWEN - Lief en Leed, met liederen en duetten die ons langs de hoogte- en dieptepunten van het leven van vrouwen voeren. Beatrice Dees geeft uitleg zodat u ook weet waarover er gezongen wordt, ook al bent u het Fries of Pools niet machtig, want de liederen zijn van componisten uit veel verschillende landen. Overigens zijn ook mannen van harte welkom om van deze mooie avond te komen genieten.

 

Kaarten voor het concert kosten 20 euro. De opbrengst van deze avond gaat naar het landelijke Soroptimisten project, School for Justice.  Het doel van School for Justice is tweeledig: het aanpakken van de straffeloosheid van gedwongen kinderprostitutie én het creëren van zoveel mogelijk bewustwording rondom deze problematiek. Hier wordt aan gewerkt door meisjes die eerder bevrijd werden op te leiden tot bijvoorbeeld advocaat, politieagent etc. Op die manier wordt ingezet om van binnenuit bij te dragen aan de aanpak van deze afschuwelijke misstanden. Daarnaast wordt gewerkt aan de bewustwording rondom dit thema, door de inzet van mediacampagnes.

 

 

School for Justice video

 

school_for_justice_for_slide_jpg__700x368_q85_crop_subject_location-448,395_subsampling-2_upscale.jpg

 

 

Beroepenmarkt

Op woensdag 6 februari 2019 organiseren wij de Beroepenmarkt, een jaarlijkse beroepenvoorlichtingsavond voor leerlingen van 4 en 5 HAVO en VWO van alle vijf Zeister scholengemeenschappen. Sinds 2000 organiseren wij dit samen met drie plaatselijke Rotaryclubs Dit is een erg leuk en succesvol evenement. 

Poster Beroepenmarkt (3,6 MB)

 

Activiteiten

Om een indruk te krijgen over onze activiteiten van het afgelopen jaar kunt u ons sociaal jaarverslag bekijken via:

 

Sociaal jaarverslag Soroptimisten Zeist e.o. 2017-2018 (123,9 KB)

 

 

Resultaten afgelopen jaren

We werken afwisselend aan lokale/regionale en internationale projecten.

Het afgelopen jaar hebben wij een cheque van € 3500 gegegeven aan Kinderdagcentrum De Berk van Reinaaerde. Dit centrum geeft dagbehandeling aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige of verstandelijke beperking. Met onze financiële bijdrage is een muziek-zitzak aangeschaft. De kinderen kunnen hierop liggen en ontspannen door het luisteren naar muziek.

Gift De Berk Muziekbank.jpeg

 

In 2015/2017 hebben we met verschillende activiteiten geld ingezameld voor het Naïadeproject: waterzuiveringsinstallaties in Rwanda.

In totaal hebben we in drie jaar tijd € 51.761,07 ingezameld.

De jaren daarvoor hebben we geld ingezameld voor Hospice Heerewegen in Zeist en voor de kinderboerderij in Zeist.

Kinderen bij Najade.jpg

 

Contactadres: zeist@soroptimist.nl