Soroptimistclub Zeist e.o. werkt afwisselend aan lokale/regionale en internationale projecten.

In 2019 hebben wij € 9000 gedoneerd aans ons hoofddoel School for Justice

Het doel van School for Justice is tweeledig: het aanpakken van de straffeloosheid van gedwongen kinderprostitutie én het creëren van zoveel mogelijk bewustwording rondom deze problematiek. Hier wordt aan gewerkt door meisjes die eerder bevrijd werden op te leiden tot bijvoorbeeld advocaat, politieagent etc. Op die manier wordt ingezet om van binnenuit bij te dragen aan de aanpak van deze afschuwelijke misstanden. Daarnaast wordt gewerkt aan de bewustwording rondom dit thema, door de inzet van mediacampagnes.

Wij organiseerden een benefietconcert en een filmavond.

Foto's Benefietconcert 2019 (281,6 KB)

Daarnaast hebben we € 1000,- gedoneerd aan de Utrechtse Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen (SNDVU),  bij de organisatie van de Nieuwjaarslunch voor hun cliënten. Deze stichting ondersteunen wij zowel financieel als met hand- en spandiensten.

Na de feestdagen wordt een lunch voor alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers georganiseerd. Een aantal bewoners maakt zelf de gerechten en er wordt gezamenlijk gegeten. Alle bewoners krijgen daarnaast een Nieuwjaarsgratificatie van €10,-. Wederom waren er leden van de Soroptimistenclub aanwezig.

 

 

Een verslag van onze financiën leest u hier:

Verslag Soroptimistclub Zeist e.o. (166,4 KB)

 

Beroepenmarkt 2020
Jaarlijks organiseert de Soroptimistclub Zeist e.o. samen met de Rotary Clubs van Zeist en Bunnik de Beroepenmarkt voor alle Havo-4 en VWO-5 leerlingen van de middelbare scholen van Zeist.  Dit jaar vond de beroepenmarkt plaats op 5 februari op het CLZ. De markt werd geopend met een interview met onze Burgemeerster Koos Jansen over keuzes en loopbaan. Ook dit jaar hebben wij weer ruim 50 voorlichters  bereid gevonden om met de scholieren in gesprek te gaan, waar wij en de decanen erg blij mee zijn.

De voorlichter hebben honderden leerlingen enthousiast kunnen vertellen over hun werk. Van tandarts tot werktuigbouwkundige en van criminoloog tot archeoloog. Juist zij die dagelijks met hun beroep bezig zijn, kunnen leerlingen vertellen over wat hen motiveert om dat werk te doen. Veel leerlingen hebben zich op die manier kunnen laten inspireren om tot een goed onderbouwde en weloverwogen vervolgstudiekeuze te komen.

 

Beroepenmarkt Zeist


Daarna werd de markt geopend en struinden de leerlingen langs de beroepsvoorlichters. Sommige leerlingen hadden specifiek een aantal beroepen uitgekozen waar ze mee hebben gepraat. Anderen hebben zich laten verassen door wat ze tegenkwamen. Door de leerlingen is de beroepenmarkt heel positief gewaardeerd blijkt uit de evaluatie.
Ook van veel voorlichters hebben we terug gehoord dat ze het een leuke avond vonden en dat er veel interesse was voor hun beroep. Veel voorlichters hebben tot op het laatst gesprekken gevoerd met leerlingen. Dat was mede te danken aan het feit dat veel leerlingen zich goed hadden voorbereid en inhoudelijke vragen stelden.
We kijken met veel plezier terug op een zeer geslaagde beroepenmarkt 2020!

 

 


 

 

In 2017-2018 hebben wij € 3500 gedoneerd aan Kinderdagcentrum De Berk van Reinaerde.

Dit centrum geeft dagbehandeling aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige of verstandelijke beperking. Met onze financiële bijdrage is een muziek-zitzak aangeschaft. De kinderen kunnen hierop liggen en ontspannen door het luisteren naar muziek.

 

Gift De Berk Muziekbank.jpeg