orange 2.jpgErasmusbrug in Rotterdam

Van 25 november tot 10 december 2018 zijn er allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor het aanhoudende geweld tegen vrouwen. De kleur oranje staat symbool voor een stralende, optimistische toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Soroptimist International (een internationale netwerkorganisatie van werkende vrouwen) maakt zich al bijna een eeuw sterk voor de positie van vrouwen en kinderen en streven onder andere naar het uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes en de deelname van vrouwen bij conflictoplossingen.

 

Orange the World” in Alphen aan den Rijn!

#orangetheworld Alphen ad Rijn 3.JPG
Zendmast In Alphen

 

Soroptimist International, club Alphen aan den Rijn vraagt aandacht voor de wereldwijde actie: Orange the World middels het oranje verlichten van de Alphense zendmast in de periode van 25 november tot 10 december 2018.

 

 

 

Sint Bavo in Haarlem

haarlem 2.jpg
Bavo oranje.jpg

Onze zusterclub Zonta, een club actieve vrouwen uit Kennemerland en omstreken, heeft het voor elkaar gekregen: de schitterende oude Sint Bavo, een gotisch juweel in het hart van Haarlem,  kleurt oranje. Op zondag 25 november, om 17:00 wordt het oranje licht aangezet. Tegelijkertijd worden er rozen uitgedeeld aan het publiek. Soroptimistclub Haarlem e.o. bood hen een helpende hand. Ook zij zullen op de markt aanwezig zijn en rozen uitdelen om zo te proberen het publiek te bereiken en te informeren: Stop geweld tegen vrouwen, ook hier in Nederland!

Raadhuis in Hilversum

Raadhuis_Hilversum_Dudok_C.jpg
599913db-02d9-4b6c-a546-62bf39039d40.JPG

Het Raadhuis van Hilversum werd op 25 november 2018 om 18.00 uur op initiatief van de Hilversumse Soroptimistclub in het oranje licht gezet. Dit gebouw, een rijksmonument ontworpen in 1930 door de beroemde architect Dudok is er voor gemaakt met zijn gele baksteen! Met een toespraak waarin diverse geweldsvormen werden aangestipt die uitgebannen moeten worden, zoals huiselijk geweld dat alleen maar toeneemt, werd het gebouw oranje!

De Soroptimistclub Hilversum zal op 1 december de hele dag in het winkelcentrum actie voeren door voorlichting te geven en o.a. de oranje armbandjes van UN women verkopen. Er komt ook nog een bericht in de Gooi en Eemlander.

Stadhuis en Cultuurhuis Gouda

d2fd617a-6309-4c14-8b2e-083ac5041127.JPG

Algemeen dagblad 24 november 2018: Het stadhuis op de Goudse Markt en Cultuurhuis Garenspinnerij kleuren zondag 25 november oranje. Met het uitlichten van alle vier de zijden wordt aandacht gevraagd voor de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. De actie is een initiatief van Soroptimistclub Gouda en Zonta Club Gouda en wordt ondersteund door de gemeente. Tot 10 december hebben in de hele wereld acties plaats. ,,In Nederland kleuren onder meer het Binnenhof en de Erasmusbrug oranje. Gouda mag in dit rijtje niet ontbreken'', zegt Margit van Hoeve van Soroptimistclub Gouda. ,,Fantastisch dat Gouda hieraan meedoet.

e0680f86-847f-46e4-9590-a6b38c188612.JPG

Een op de drie vrouwen wereldwijd krijgt te maken met enige vorm van geweld en het is een onderwerp waar je niet makkelijk over praat. Door overal gebouwen te verlichten, maak je het onderwerp makkelijker bespreekbaar; vergelijk het maar met roze zaterdag.'' Het uitlichten duurt van 17.30 tot 23.00 uur en wordt betaald door de gemeente. Van Hoeve: ,,Volgend jaar willen we het graag weer doen, maar we weten nog niet of we de gemeente dan ook weer meekrijgen.''

Acties in Friesland

In Friesland wordt een ieder opgeroepen om actie te ondernemen door:

  • Kleur je Facebook en/of twitterprofiel oranje
  • Twitter mee me t en
  • Doneer via
  • Kijk voor meer informatie op

Kom in actie! Samen maken wij het verschil.

mistfontein.jpg

De mistfontein in Leeuwarden kleurt zondag 25 november oranje in het kader van de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Met die dag wordt het startschot gegeven voor een wereldwijde campagne tegen discriminatie van en geweld tegen vrouwen en meisjes. De actie duurt zestien dagen en bestaat uit allerlei campagnes en debatten. Net als in vorige jaren wordt de kleur oranje gebruikt om de acties onder de aandacht te brengen.

 

Acties in Noord-Holland

Elke dag is er een ander thema, hieronder de thema's vanaf 25 november tot vandaag.

dia 2 posten 26 nov!.jpg
dia 3 posten 27 nov! (1).jpeg

 

 

 

 

 

 

dia 5 posten 29 nov! (1).png
dia 4 posten 28 nov!.png

 

 

 

 

 

 

dia 7 posten 1dec!.png
dia 6 posten 30 nov!.png

 

 

 

 

 

 

dia 8 posten 2dec!.jpg
dia 9 posten 3dec!.jpg

 

 

 

 

 

 

dia 11 posten 5dec!.jpg
dia 10 posten 4dec!.jpg

 

 

 

 

 

 

dia 13 posten 7dec!.png
dia 15 posten 9dec!.png

 

 

 

 

 

 

dia 16 posten 10dec!.png
dia 14 posten 8dec!.png

 

 

 

 

 

Club Delft

PB251065.JPG
PB251153.JPG

 

 

 

 

 

 

Zondag 25 november wordt in de Botanische Tuin te Delft door laureaten van Classic Young Masters (project dat financieel wordt ondersteund door het Algemeen Fonds van de Unie) een concert gegeven. Er worden oranje vlaggen geplaatst en de aanwezige Soroptimisten komen in / met oranje! Er zal een korte uitleg worden gegeven over  de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.  Er komt een wethouder.
Vanuit het 'Vrouwen In Delft Platform' (opgericht en gecoördineerd door Soroptimistclub Delft) biedt Dammie Sinoo, therapeut bij praktijk Hartmediator en deelneemster aan het  platform, in de actieperiode aan vijf vrouwen, die slachtoffer zijn geworden van geweld, een gratis consult en follow-up gesprek aan. De gemeente Delft stelt hiervoor een ruimte ter beschikking.

Club Zutphen e.o.

Club Zutpen e.o. heeft een actie uitgevoerd op zondag 25 november.

860888ae-bfc9-4a3e-a0cc-cb300c03b917.jpg
95bec4af-f0c0-4e4e-9a71-10ad4f705ae9.jpg

 

 

 

 

 

 

Club Reestlanden

Club Reestlanden heeft ter gelegenheid van Orange the World twitter ingezet en een prachtig statement gemaakt:

reestlanden.jpg