SFFK

Het is bijna zover. Op dinsdag 5 februari 2019 gaan ruim 1100 kinderen tussen de 8 en 12 jaar de 9e editie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (SFFK) bezoeken bij Vue Bioscopen in Hoogeveen.
Het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen is een jaarlijks terugkerend festival op meerdere locaties in Noord Nederland, waaronder Hoogeveen. Het doel is kinderen bewust te maken van de Rechten van het Kind. Film is daarvoor een geschikt middel: zichtbaar wordt hoe kinderen overal op de wereld en ook in Nederland leven, in vrolijke en in trieste omstandigheden.  Alle informatie over het filmfestival kunt u hier vinden. In de Hoogeveensche courant is een artikel verschenen over dit festival.

 

Orange the World

Van 25 november(Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Dag van de Mensenrechten) heeft club de Reestlanden actie gevoerd om daarmee een statement te maken dat geweld tegen vrouwen moet stoppen! De kleur oranje staat symbool voor een optimistische toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.
Hieronder een korte impressie van deze actie waarbij we letterlijk onze hand hebben opgestoken om het geweld te stoppen. Ook hebben prominente gebouwen een oranje kleur gekregen en hebben we in de media veel aandacht gevraagd voor dit onderwerp. 
.

 

Recordopbrengst Voedselbank

De opbrengst van €200.000 aan producten voor de voedselbank was een groot succes. Op zaterdag 8 december hebben velen van ons, samen met Rotary-leden geprobeerd de kratten voor de voedselbank goed gevuld te krijgen. De warme reacties van het winkelend publiek en de goede opbrengst voor degenen die afhankelijk zijn van de voedselbank, maken dit een zeer geslaagde actie.

 

Wijnactie 2018

Zoals  al bijna traditie heeft ook dit jaar Club de Reestlanden weer een wijnactie gehouden. De opbrengst van bijna €1800 komt dit jaar ten goede aan Free a girl: school of justice.
 

 

 

 Contactadres: reestlanden@soroptimist.nl