NAZOMERFEEST AAN DE REEST 8 SEPTEMBER 2019 VAN 12 - 17 UUR

Nazomerfeest totaal.jpg

LADIES NIGHT 2019

Op 7 maart organiseerde Soroptimistclub De Reestlanden in samenwerking met Amnesty International Hoogeveen een ladies night en alle stoelen waren bezet! De sfeer was uitstekend. Iedereen kon genieten van een heerlijk glas bubbels en op de tafels stond smakelijk borrelgarnituur. Na het openingswoord door onze vicevoorzitster Anita van de Laar, de voorzitster van Amnesty International Hoogeveen Rolien van de Belt en de ambassadeur van Free a Girl Jojanneke van den Berge ging de film van start. 
De film De Dirigent toont de muziekwereld rond 1930 waarin mannen de boventoon voeren en vrouwen weinig tot geen ruimte krijgen om zich te ontplooien. De hoofdrolspeelster wil graag dirigent worden en in de film wordt getoond door welke ontberingen zij heen moet.
Een thema dat uitstekend aansluit bij internationale vrouwendag.
De opbrengst van de filmavond is €2115,-. Dit geld wordt gedoneerd aan stichting Free a Girl. Het goede doel waar Soroptimist International zich wereldwijd voor inzet.
Club de Reestlanden heeft dit jaar al voor een bijdrage gezorgd waardoor 1 meisje 11 maanden naar School for Justice van Free a Girl kan. En natuurlijk gaan we door. Het volgende event Nazomerfeest aan de Reest is alweer in volle voorbereiding.

SFFK

Club De Reestlanden organiseert ieder jaar het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (SFFK) om aandacht te vragen voor de rechten van het kind. De getoonde films hebben dan ook een relatie met kinderrechten: een altijd actueel onderwerp. Zelfs in Nederland worden kinderen verwaarloosd of mishandeld, worden ze gepest op school of zijn ze… nog nooit naar de bioscoop geweest ;-). 
In de 9e editie van het SFFK op 5 februari 2019 bekeken ruim 1.000 leerlingen van 15 scholen uit de gemeentes Hoogeveen en De Wolden gratis een film met een boodschap.
De films die de Soroptimisten deze keer geselecteerd hebben zijn voor groep 5/6 ‘Koemba’ en voor groep 7/8 ‘Sing Song’: Geen saaie films, maar juist spannend! De kinderen kwamen erg enthousiast uit de zaal. Veel kinderen vonden de film 'Koemba' erg spannend. In de zaal zaten de kinderen dan ook in opperste concentratie naar het filmdoek te kijken. Ook de film 'Sing Song' werd erg goed ontvangen. De kinderen kwamen dansend en swingend de foyer weer binnen.
Na afloop konden de kinderen met een pakje drinken en een lekkere koek op de fiets of met de auto weer naar school om daar nog na te praten over wat ze gezien hebben. Al met al kijken de leden van Soroptimistclub De Reestlanden tevreden terug op een geslaagd festival en kijken uit naar het 10-jarig jubileum van volgend jaar. 
Het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen is een jaarlijks terugkerend festival op meerdere locaties in Noord Nederland, waaronder Hoogeveen. Het doel is kinderen bewust te maken van de Rechten van het Kind. Film is daarvoor een geschikt middel: zichtbaar wordt hoe kinderen overal op de wereld en ook in Nederland leven, in vrolijke en in trieste omstandigheden.  Alle informatie over het filmfestival kunt u hier vinden.

 

Orange the World

Van 25 november(Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Dag van de Mensenrechten) heeft club de Reestlanden actie gevoerd om daarmee een statement te maken dat geweld tegen vrouwen moet stoppen! De kleur oranje staat symbool voor een optimistische toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.
Hieronder een korte impressie van deze actie waarbij we letterlijk onze hand hebben opgestoken om het geweld te stoppen. Ook hebben prominente gebouwen een oranje kleur gekregen en hebben we in de media veel aandacht gevraagd voor dit onderwerp. 
.

 

Recordopbrengst Voedselbank

De opbrengst van €200.000 aan producten voor de voedselbank was een groot succes. Op zaterdag 8 december hebben velen van ons, samen met Rotary-leden geprobeerd de kratten voor de voedselbank goed gevuld te krijgen. De warme reacties van het winkelend publiek en de goede opbrengst voor degenen die afhankelijk zijn van de voedselbank, maken dit een zeer geslaagde actie.

 

Wijnactie 2018

Zoals  al bijna traditie heeft ook dit jaar Club de Reestlanden weer een wijnactie gehouden. De opbrengst van bijna €1800 komt dit jaar ten goede aan Free a girl: school of justice.
 

 

 

 Contactadres: reestlanden@soroptimist.nl