Gedurende het bestuursjaar 2016-2017 gaan de opgebrachte bedragen naar het project Grannies 2 Grannies. Grannies2Grannies Friesland bestaat uit een aantal grootmoeders uit Friesland, Drenthe en Overijssel die zich betrokken voelen bij de situatie van grootmoeders (grannies) in Afrika. Veel van deze grootmoeders leven in erbarmelijke omstandigheden en wonen in huizen die elk moment kunnen instorten terwijl ze zorgen voor meerdere kleinkinderen. In Uganda heeft de aids-epidemie een hele generatie weggevaagd waardoor de weeskinderen door hun grootmoeders worden opgevoed. Klik hier voor meer info.

Op 5 juli  organiseerden wij onze eerste Ladies night in de VUE bioscoop in Hoogeveen. Onze 1e Soroptimist Ladies Night was met 145 verkochte kaarten helemaal uitverkocht. Iedereen die er was: heel hartelijk bedankt! Bedankt voor jullie aanwezigheid en gezelligheid, bedankt dat jullie zoveel loten hebben gekocht. Sponsoren en leden: bedankt voor jullie gulle giften, want dankzij jullie hadden we prachtige prijzen. De opbrengst van deze avond én van de Havezathe markt eerder in mei was met € 2.500,- echt boven verwachting! We hebben bijna genoeg voor een huisje in Uganda!

Helaas gaat wegens te weinig aanmeldingen het Nazomerfeest aan de Reest op 3 september niet door!

Het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen is een jaarlijks terugkerend festival op meerdere locaties in Noord Nederland, waaronder Hoogeveen. Het doel is kinderen bewust te maken van de Rechten van het Kind. Film is daarvoor een geschikt middel: zichtbaar wordt hoe kinderen overal op de wereld en ook in Nederland leven, in vrolijke en in trieste omstandigheden. Op dinsdag 2 februari bezochten ruim 1100 kinderen tussen de 8 en 12 jaar het SFFK bij JT Bioscopen in Hoogeveen. Klik hier voor meer info.

Zodra het weer het toe laat, staat in de buurtschap Anholt bij het Olde Posthuus onze tweedehands boekenkraam opgesteld. Elk jaar toch weer goed voor een mooi geldbedrag!

 

 Contactadres: reestlanden@soroptimist.nl