Kom ook naar Kinepolis Schagen op 10 oktober!

Op donderdagavond 10 oktober vertonen wij de film Sold in Kinepolis Schagen. Deze film, geregisseerd door Emma Thompson, vertelt het verhaal van Lakshmi, een 13 jarig meisje uit India dat door haar ouders verkocht wordt om als dienstmeisje aan de slag te gaan. Helaas blijkt zij in werkelijkheid als prostituee aan de slag te moeten. Er zijn wereldwijd heel veel meisjes zoals Lakshmi. Als Soroptimistclub helpen wij mee om deze meisjes een betere toekomst te bieden. 

Stichting Free a Girl bevrijdt meisjes zoals Lakshmi uit de kinderprostitutie. Maar wat gebeurt er na de bevrijding met deze meisjes? En de daders? Worden zij gestraft? Het programma School for Justice gaat een stap verder en biedt de bevrijde meisjes een opleiding tot advocaat, journalist, juridisch maatschappelijk werker of politie agent. Zo kunnen deze bevrijde meisjes voorzien in hun eigen levensonderhoud en, minstens zo belangrijk, zo kunnen zij ervoor zorgen dat de daders die hen dit leed hebben aangedaan niet ongestraft blijven.

Steun onze strijd en kom naar de film op 10 oktober in Kinepolis Schagen. De gehele opbrengst van de filmavond komt ten goede aan School for Justice.

Tickets á €12,50, incl.drankje na afloop, zijn via de website van de bioscoop te bestellen https://kinepolis.nl/films/sold 

• 10 oktober Kinepolis Schagen
• 19:00 uur, zaal open 18:45 uur
• Inclusief drankje na afloop

• Diverse artikelen te koop in de foyer
• De opbrengst komt geheel ten goede aan ‘ School for Justice’

 

Flyer Soroptimistclub Roos van  SchagenV6-Voor.PNG
Flyer Soroptimistclub Roos van  SchagenV6-Achter.PNGFlyer Roos van Schagen

 

Activiteiten Roos van Schagen

Stichting Babyspullen


Op vrijdag 5 april gaan de leden van Roos van Schagen de handen uit de mouwen steken bij Stichting Babyspullen.

Stichting Babyspullen wil de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen. Ze zamelen landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maken daar babystartpakketten van. Stichting Babyspullen verstrekt de pakketten via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Zij vinden namelijk dat elk kind recht heeft op een goede start!

Met onze inzet als Roos van Schagen helpen wij mee met het samenstellen van babystartpakketten. Met deze babystartpakketten nemen we een deel van de zorgen bij (aanstaande) ouders weg, wat bijdraagt aan een meer ontspannen thuissituatie. Als dat geen dankbaar vrijwilligerswerk is!

Free a Girl - School for Justice

Soroptimisten zetten zich in om de postitie van vrouwen en meisjes wereldwijd te verbeteren. Door onze krachten te bundelen kunnen we daadwerkelijk het verschil maken voor vrouwen aan de andere kant van de wereld. Soroptimistclub Roos van Schagen heeft zich, net als veel anderen Nederlandse Soroptimistclubs, aangesloten bij "Free a Girl, School for Justice".

De organisatie "Free a Girl" is inmiddels bekend bij een groot publiek. Meisjes uit India, Bangladesh, Brazilie, Nepal, Thailand en ook Nederland worden bevrijd uit de gedwongen prostitutie. "School for Justice" is een vervolg op "Free a Girl". "School for Justice" zorgt ervoor dat de de meisjes die bevrijd zijn uit de gedwonge prostitutie  na hun bevrijding een opleiding kunnen volgen tot advocaat. Er wordt samengewerkt met een van de beste rechtenuniversiteiten van India en met dit programma krijgen kastenloze meisjes voor het eerst toegang tot een universiteit. Zo kunnen zij voorzien in hun eigen levensonderhoud en, net zo belangrijk, zo kunnen zij er voor zorgen dat de daders die hen dit leed hebben aangedaan berecht worden.

De opbrengst van onze fundraiseacties komen geheel ten goede aan "School for Justice".

 

Regiobijeenkomst 12 april

Speciaal voor leden van Roos van Schagen, Wieringerland, Alkmaar en Den Helder.
Daarnaast zullen ook een aantal leden vanuit de zweedse club Arvika aanwezig zijn.

Uitnodiging 12-04-2019 -V5.PNG