De verkiezingen komen er aan. Grijp je kans, stem op een vrouw

Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de gekozen gremia anno 2019. Is dat erg??? Wel als je diversiteit in organisaties belangrijk vindt. Het is algemeen erkend en wetenschappelijk bewezen dat diversiteit in teams, met name in managementteams, leidt tot betere beslissingen en groei van de organisatie. Diversiteit in culturele achtergrond, sekse of leeftijd. Mannen en vrouwen kijken anders aan tegen kansen en problemen. Samen kunnen zij tot andere en betere oplossingen komen.

Heb je nog steeds argumenten nodig om op vrouwen te stemmen? Hier komen ze:

Geen gezeik - ga stemmen 20 maart.jpg

1. Helft van de bevolking = helft van de macht
Vrouwen maken meer dan de helft van de bevolking uit, maar dat is te weinig te merken in de politiek. Integendeel: vrouwen anno 2018 nog altijd niet gelijk vertegenwoordigd, en bedienen mannen nog steeds de knoppen van de macht. Twee basisgroepen in de samenleving die nog steeds niet evenwaardig deelnemen aan de politieke besluitvorming … dat is toch vreemd? Grijp nu je kans om hier verandering in te brengen! Stem op een vrouw!

2. Diversiteit in de politiek = beter beleid
Blanke veertigjarige mannen in maatpak lijken nog te domineren in de politiek. Maar onze samenleving is toch veel diverser, veelzijdiger, kleurrijker dan dat? Laten we dat na 20 maart ook tonen in de personen die ons in Provincies en Waterschappen zullen vertegenwoordigen. Jij kunt daarvoor zorgen! Beken kleur - stem vrouw!

Want op 20 maart a.s. zijn de Provinciale Staten verkiezingen en tegelijkertijd de verkiezingen van de waterschappen. Op 23 mei a.s. staan de verkiezingen van de leden van het Europese Parlement op de rol. Als we meer vrouwen als volksvertegenwoordigers willen … Stem op een vrouw!

Slim stemmen - Hoe werkt dat? 
Gewoon alleen je stem uitbrengen op de nummer 2 of 1 als dat een vrouw is? Dat zou kunnen, maar je kunt als kiezer méér doen: namelijk je stem uitbrengen op een vrouw, die lager op de kieslijst van jouw favoriete politieke partij of beweging staat. De nummer 1 en/of 2 worden toch wel vaak gekozen. Doe het slimmer!

Kijk hoeveel zetels een partij/beweging nu heeft in de Provinciale Staten,  in het Europees Parlement, of in het Algemeen Bestuur van het Waterschap in jouw provincie/gebied. Bekijk de eventuele peilingen. Ga vervolgens naar de kieslijst. De kieslijsten van de Waterschappen zijn te vinden onder deze link .

 

NL_vrouwenkiesrecht_rgb.jpg

- Stel een partij heeft 4 zetels op dit moment in het Algemeen Bestuur van een waterschap. Op de nummers 1 t/m 3 staan mannen, de nummer 4 is een vrouw. Stem dan vooral op de nummer 4.
- Stel op de Provinciale Statenlijst van je favoriete partij staan op de nummers 3, 4 en 5 vrouwen en ook op de nummers 14 en 18. Op dit moment heeft die partij 8 zetels. Stem dan vooral op de nummers 14 en 18. Of ze nu gekozen worden of niet, er wordt altijd een signaal afgegeven aan het bestuur van de politieke partij dat het jullie menens is, met je voorkeur voor vrouwelijke vertegenwoordigers.

Voor meer informatie: www.stemopeenvrouw.com  of www.kieseenvrouw.nl

20 maart en 23 mei 2019: Stemmen dus!! En Stem op een vrouw! Stem op een Soroptimist!

Weten welke soroptimisten dat zijn?   Klik hier voor meer informatie over soroptimisten waarop je kan stemmen voor de Waterschapsverkiezingen. .