Women Water Leadership:  Adopteer een boerin!

wwl 2.jpg

De Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao werd dit jaar 90 jaar en trakteert! Niet op taarten, maar door samen 90 boerinnen te adopteren. Daarvoor is zo’n € 65.000 nodig. Ons Algemeen Fonds heeft hiervoor de aftrap gedaan door € 50.000 beschikbaar te stellen.

Zo geven we vrouwen een opstartkapitaaltje; voor een watertank en voor training om zelf succesvol gewassen te verbouwen op hun droge bodem, onder meer met behulp van een slimme opvang van regenwater en het gebruik van de juiste zaden. De de oogst levert genoeg op om op de markt een deel van opbrengst te kunnen verkopen; ruim voldoende om weer nieuwe zaden aan te schaffen, zodat ze zich na deze startfinanciering zelfstandig door kunnen ontwikkelen. Dit biedt een uitweg uit de armoede waar de hele familie van profiteert. Onze zuster Soroptimisten in Kenia zijn in dit Mwihoko programma de projectleiders. Hun lokale kennis en inzet bleken onmisbaar voor het succes van de allereerste projecten.

De netto kosten per boerin bedragen € 725. ( De kosten van het hele programma bedragen € 845, maar de vrouwen dragen zelf ook € 120 bij). Help mee de resterende € 15.000 bij elkaar te krijgen, zodat 90 boerinnen aan dit project kunnen deelnemen. Je (club-)donatie is welkom op NL88 RABO 0148 9536 11 t.n.v. Stichting Projectenbank Soroptimisten (ANBI status).

Dit project is onderdeel van de projecten die Mariet Verhoef-Cohen, ‘onze’ Nederlandse President van Soroptimist International (club Zwolle) koos voor een ambitieus waterthema: ‘Women, Water & Leadership’ (WWL) in het kader van de 'President's Appeal'. De  projecten steunen vrouwen die worden opgeleid om met kennis, kunde en ervaring leidinggevende rollen op zich te nemen in watermanagement, hun levensstandaard te verbeteren of carrière te maken in een watergerelateerd vak in 5 continenten. Inmiddels zijn er projecten in Kenia, Bulgarije en Maleisië van start gegaan.

Bij alle projecten worden Soroptimisten in de doellanden actief betrokken en wordt hun expertise ingezet in het projectmanagement! Dit is een belangrijke succesfactor.

Alles lezen over het project? Kijk hier www.soroptimist.nl/nl/wwl/