club.JPG

Club Zaanstreek steunt ieder jaar verschillende grote en kleinere projecten. Iedere vijf jaar wordt een lustrumproject gekozen. Bij alle projecten staat het belang voor vrouwen en kinderen voorop.

 

Het lustrumproject is “Muziek maakt School”, een project van FluXus Muziekschool.  Muziek maakt slim. Je leert abstracter te denken en je beter te concentreren. Wat sport is voor het lichaam dat is muziek voor de geest. “Muziek maakt School” laat groepen kinderen op verschillende basisscholen in Zaandam met de speciale Rajakymoes!-methode ervaren hoe leuk het is om muziek te maken. Met het project leren de kinderen niet alleen muziek te maken maar vooral hun eigen persoonlijke talenten en hun persoonlijkheid te ontdekken en te ontwikkelen. We ondersteunen voor dit project met name de OBS  de Lindenboomschool  in Koog aan de Zaan. 

Het hele jaar door organiseert de club activiteiten om geld in te zamelen voor de projecten. Al enige jaren organiseert club Zaanstreek workshops. Iedere maand wordt een workshop aangeboden, waaraan clubleden en anderen tegen een geringe vergoeding kunnen deelnemen. Vaak worden de workshops door een van de clubleden gegeven. Jaarlijks wordt een lekker wijntje verkocht voor het goede doel. Zo combineren we het nuttige met het aangename. In  2016 organiseerde de club voor de derde keer een benefiet diner. De opbrengst is bestemd voor het project “Muziek maakt School”. 

 

Voor het tweede jaar op rij vieren de Soroptimisten in de regio Noord Holland gezamenlijk de Dag van de Rechten van de Mens. Dit keer georganiseerd door club Zaanstreek op 9 december 2017 in de sfeervolle Stoomhal in Wormer. Thema: De kracht en de kwetsbaarheid van vluchtelingenvrouwen.
Klik hier voor het verslag .

 

Contactadres: zaanstreek@soroptimist.nl

 

logo zaanstreek.jpg

In het logo van Soroptimistclub Zaanstreek zijn de kenmerkende elementen van de regio verwerkt, de houten huizen, de kerken, de molens en de fabrieken.