club.JPG

Club Zaanstreek steunt ieder jaar verschillende grote en kleinere projecten. Iedere vijf jaar wordt een lustrumproject gekozen. Bij alle projecten staat het belang voor vrouwen en kinderen voorop.

 


Het hele jaar door organiseert de club activiteiten om geld in te zamelen voor de projecten. Al enige jaren organiseert club Zaanstreek workshops. Iedere maand wordt een workshop aangeboden, waaraan clubleden en anderen tegen een geringe vergoeding kunnen deelnemen. Vaak worden de workshops door een van de clubleden gegeven. Jaarlijks wordt een lekker wijntje verkocht voor het goede doel. Zo combineren we het nuttige met het aangename. In  2016 organiseerde de club voor de derde keer een benefiet diner. De opbrengst was bestemd voor het project “Muziek maakt School”. 

Activiteiten 2019

Markt

 

markt 18082019.jpg

In augustus hebben we op de Kaike en Koiere markt in Zaandijk diverse artikelen verkocht, waaronder sleutelhangers met een Zaans huisje en kettingen van potloodjes, ontworpen door Paula Doeven en gemaakt door clubleden. Tevens o.a. kaarten, sieraden en tassen. Opbrengst € 1000,00. Samen met diverse kleine acties hebben we hierdoor € 2000,00 over kunnen maken naar het  Anna's huis , Centrum voor Leven met kanker.

 

10 oktober doen we mee met het vertonen van de film SOLD
Aanvang: 20:00 uur 
Filmhuis de Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 1052BA Zaandam, 075-6311993.
Kaarten à € 9,75 te koop vanaf 19 september via https://www.de-fabriek.nl/
Inleiding wordt verzorgd door Jolanda de Boer. Jolanda voerde, als officier van justitie, 10 jaar strafzaken tegen mensenhandel en prostitutie.

Klik  hier  voor meer informatie of bekijk de trailer.

 

14 november doen we mee met de actie Beng Soroptimisme in je leven 

Alle belangstellende vrouwen zijn welkom. Onderwerp van de avond zal zijn Burgerschap.
Klik  hier voor de flyer.

25 november t/m 10 december 
Orange the World


Rechten van de mens

De Soroptimisten in de regio Noord Holland vieren gezamenlijk de Dag van de Rechten van de Mens. In 2017 georganiseerd door club Zaanstreek in de sfeervolle Stoomhal in Wormer. Thema: De kracht en de kwetsbaarheid van vluchtelingenvrouwen.   

Klik hier voor het verslag

In 2018 georganiseerd door club Waterland.
In 2019 georganiseerd door club Alkmaar. Te gast:  Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens.

Vorige project
Het lustrumproject was “Muziek maakt School”, een project van FluXus Muziekschool.  Muziek maakt slim. Je leert abstracter te denken en je beter te concentreren. Wat sport is voor het lichaam dat is muziek voor de geest. “Muziek maakt School” laat groepen kinderen op verschillende basisscholen in Zaandam met de speciale Rajakymoes!-methode ervaren hoe leuk het is om muziek te maken. Met het project leren de kinderen niet alleen muziek te maken maar vooral hun eigen persoonlijke talenten en hun persoonlijkheid te ontdekken en te ontwikkelen. We ondersteunden voor dit project met name de OBS  de Lindenboomschool  in Koog aan de Zaan. 


Contactadres: zaanstreek@soroptimist.nl

 

 

logo zaanstreek.jpg

In het logo van Soroptimistclub Zaanstreek zijn de kenmerkende elementen van de regio verwerkt, de houten huizen, de kerken, de molens en de fabrieken.