Opbrengst per 25-7-2017: € 25.000,00

Nodig voor 1 school: € 50.000,00

school for justice.jpg

De School for Justice is zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau en biedt ondersteuning, onderwijs en advies, tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna volgen ze een vijf jaar durende Rechten studie om zo hun Bachelor of Law te behalen. De School for Justice werkt samen met één van de beste universiteiten van India en biedt zo een uniek programma, zie ook School for Justice.

India heeft de meeste minderjarige meisjes in de gedwongen prostitutie ter wereld. Naar schatting zijn er in India 1,2 miljoen slachtoffers van kinderprostitutie. Deze zeer jonge meisjes worden ontvoerd, verkocht, gemarteld en dagelijks gedwongen tot seks met verschillende mannen. Dit kan blijven bestaan omdat het rechtssysteem faalt in het bestraffen van de daders van kinderprostitutie. De klanten, mensensmokkelaars, pooiers en de boordeeleigenaren worden bijna nooit vervolgd. In 2015 zijn er in slechts 55 zaken veroordelingen uitgesproken.

school for justice.jpg

De eerste – zeer gemotiveerde – klas van 2017 begint binnenkort aan de opleiding en Free a Girl heeft grote ambities om het programma de komende jaren verder uit te breiden.  Wij willen hiermee de straffeloosheid van de daders aanpakken en tegelijkertijd de problematiek van kinderprostitutie onder de aandacht brengen.

”Free a Girl” zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Zij zijn werkzaam in diverse landen, waaronder ook Nederland. De afgelopen 8 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van 3.783 meisjes uit bordelen in Azië (update: 18-10-2016), freeagirl .

Het is een Nederlandse organisatie, waarvoor een aantal BN-ers ambassadeur zijn. Net als bij de samenwerking met UNICEF in Syrië ‘Back to School’, wordt Free a Girl een landelijk project en spreken wij een specifiek doel af waar we de komende jaren aan gaan werken. Wij willen aanhaken, zodat we met meerdere clubs daadwerkelijk het verschil kunnen maken voor deze meisjes. Wij zijn een chocoladeletter actie gestart waarvan de opbrengst geheel ten goed komt aan School for Justice. Kijk op de link voor meer informatie. Het bestelformulier kan hieronder worden gedownload en verstuurd naar Grote chocoladeletter actie.

 

bestellijst Chocoladeletter Actie 2017.xlsx (470,6 KB) ; Engelstalige flyer (1,0 MB) Brief clubs (332,2 KB) SfJ-GCA flyer clubleden.pdf (290,9 KB) ;