Kleding alexandra-gorn-260989-unsplash.jpg

Kleding heeft effect op het gedrag van mensen.Door hen te voorzien van kleding kunnen vrouwen en hun gezin in hun kracht  gaan staan, omdat hun armoede niet direct zichtbaar is voor anderen en zij sociaal (weer) meetellen en kansen kunnen grijpen om zich in de maatschappij  te ontplooien. De empowering van vrouwen en hun gezin is al direct zichtbaar bij het passen en wanneer zij met hun collectie kleding het pand verlaten. Ze hebben weer een stukje fierheid terug. De kinderen tellen weer mee bij hun klasgenoten, mannen zijn trots dat zij en hun gezin niet uit de toon vallen. Vrouwen voelen zich opgelucht dat het gezin er goed uitziet en dat zijzelf dat ook doet. Dat geeft hen de mogelijkheid om uit hun schulp te kruipen en hun kansen op de arbeidsmarkt te onderzoeken.

Mannen mogen niet op de vrouwenafdeling komen om te bepalen wat hun vrouw en dochter(s) moeten kiezen.

In de winter van 2017/2018 heeft de kledingbank (onder andere) 300 alleenstaande moeders met 569 kinderen geholpen aan kleding. Op dit moment staan er 4800 families ingeschreven als klant.

De kledingbank vraagt financiële ondersteuning voor de aanvulling van kinderkleding in die maten die vaak niet voorradig zijn (jongens van 8-10 jaar vooral) en de aanschaf van kinderschoenen, omdat tweedehands kinderschoenen meestal al naar de voet staan van een ander kind. Met een potje voor de aanschaf van ontbrekende maten en nieuwe schoenen hoeven we geen kinderen teleur te stellen.

Wil je doneren? Dat kan hier.