Zeep-maken Vive-620x449.jpg

 

 

Stichting V!VE l’Initiative richt op het versterken van de economische kracht van meisjes en vrouwen in Mali, Burkina Faso en Ghana. Zij geloven in “empowerment” van meisjes en vrouwen in Afrika: als zij meer kansen krijgen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt zal hun situatie verbeteren en dat van hun kinderen, de familie en de gemeenschap.

De bestuursleden van V!VE zijn allen persoonlijk betrokken en reizen regelmatig (op eigen kosten) naar de projecten. Al het geld dat V!VE van donateurs en fondsen krijgt wordt dus volledig besteed aan de doelgroep.

‘Il n’y a pas de problèmes, il n’y a que des solutions’. 
                               ‘Er zijn geen problemen, er zijn slechts oplossingen’.

Initiatiefneemster Franca Berkvens komt sinds 1986 regelmatig in West Afrika. Door haar huwelijk met Moctar Salamatao, uit Bobo Dioulasso in Burkina Faso, raakte ze betrokken bij de bevolking. Door regelmatig verblijf in Burkina, maar ook in Mali en Ghana, heeft zij bijzondere Afrikanen leren kennen. Deze sociaal bewogen mensen zijn nu plaatselijke projectleiders, die er trots op zijn dat zij met hun kennis en ervaring iets voor hun gemeenschap terug kunnen doen.

Vind je het leuk wat je hebt gelezen? Deel het met je vrienden op

facebook_circle-512.png
twitter-logo-final.png